INFONET-468X60-BANNER

POLET-970X250-BANNER

Mišel Platini otvorio srpsku "Kuću fudbala" u Staroj Pazovi

16.05.2011. | Blic

U prisustvu predsednika FIFA Sepa Blatera, ministarke omladine i sporta Snežane Samardžić - Marković, predsednika Fudbalskog saveza Srbije Tomislava Karadžića i ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića, prvi čovek UEFA Mišel Platini svečano je otvorio srpsku "kuću fudbala" u Staroj Pazovi.

Tomislav Karadžić je istakao da je Fudbalsku savez Srbije ponosan na završetak projekta izgradnje srpske kuće fudbala.

- Ovim smo ispunili jednu misiju, koja je bila višedecenijski san svih koji su radili u našem savezu. Srpski fudbal je dobio krov i dom zahvaljujući predstavnicima Vlade Srbije, opštine Stara Pazova i čelnicima FIFA i UEFA. Mogu da izjavim da stojimo ispred jednog od najlepših, najfunkcionalnijih i najmodernijih fudbalskih centara u svetu. Ovaj centar je trijumf svih nas, koji izlazi iz svih vremenskih okvira. Svečano poručujem da srpski fudbal od ovog dana stremi samo ka najvećim dometima. Dali smo sve od sebe da ispunimo ovu životnu misiju - poručio je Karadžić.

Sa druge strane, ni Blater nije krio zadovoljstvo zbog učinjenog:

-Srbija treba da se raduje zbog ovog objekta. Srbija, 16. na FIFA rang listi, može da bude ponosna danas - rekao je između ostalog predsednik svetske kuće fudbala.

Reči hvale o novom domu srpskog fudbala imao je i Mišel Platini.

- Jedna od prednosti, kada vam obnove mandat, bez obzira na funkciju koju obavljate, je da vidite kako se realizuju projekti koje ste imali zadovoljstvo da pokrenete, negujete i podržavate. Vrlo se dobro sećem sastanka od pre dve godine kada smo zajedno pokrenuli ovaj projekat u Staroj Pazovi. A koji bismo lepši primer od saradnje fudbalskih organizacija imali od ovog fantastičnog centra? Veoma sam ponosan što danas otvaram ovaj centar, veoma sam ponosan na obavljen posao od strane FSS, veoma sam ponosan i na rukovodstvo Fudbalskog saveza Srbije, pre svega na moje prijatelje Tomislava Karadžića i Zorana Lakovića. Srbija je bila i ostala strastvena prema fudbalu - rekao je Platini.

On je dodao i da je obučavanje mladih igrača jedan od prioritet svih u fudbalu, kao i borba protiv nasilja.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


TOYOTA-300X250-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nikola 03.09.2024.
Prodje jun odavno, djubra i napustenih pump...
Maja Gavric 23.08.2024.
Moram priznati da sam malo zatecena ovim re...
Marko 19.08.2024.
Bravo, i hvala za edukativni tekst
Antihrist 19.08.2024.
Opet Kraljevo osta poslednja rupa na sviral...
Milan 12.08.2024.
Šteta što prvo nije napravljena pruga BG - ...

;