INFONET-468X60-BANNER

"Putevi Užice" i dalje pregovaraju oko kupovine PZP "Vranje"

15.04.2011. | eKapija

Generalni direktor Puteva iz Užica, Milan Bojović, izjavio je da pregovori oko kupovine PZP "Vranje" koje se nalazi u sastavu "Nibens grupacije" i dalje traju, a da će ishod zavisiti od deblokade vranjske firme.

- Da bi se dogovor oko kupovine realizovao, potrebno je da vlasnik PZP "Vranje" reši niz pitanja i oslobodi preduzeće blokade. Period za to je do kraja maja i tad bi trebalo da se potpiše ugovor o kupovini - izjavio je on.

Direktor vranjske putarske kompanije kaže da ovo preduzeće radi dobro, a da nevolje proističu iz kredita koje je podizalo matično preduzeće u Nišu, a PZP "Vranje" je bio jemac ove ugovorne obaveze.

Prema njegovim rečima vlasnik planira da reprogramira kredite i da kod banaka izdejstvuje mirovanje obaveza dve godine, te od raspleta ove situacije zavisi i prodaja kompanije Putevima.

Nakon velike krize koja je zahvatila "Nibens grupaciju" (PZP "Beograd", PZP "Niš", PZP "Kragujevac", "Sremput", itd), Putevi iz Užica su postali vodeća domaća putarska grupacija, pa su u skladu sa tim preuzeli vođenje konzorcijuma na izradi auto-puta na severnom kraku Koridora 10.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;