Potpisan pravilnik o legalizaciji

13.04.2011. | T.S. | Večernje novosti

Pravilnik koji će omogućiti bržu, pojednostavljenu i jeftiniju legalizaciju bespravno sazidanih objekata stupio je u utorak na snagu. Ministar Oliver Dulić, koji je potpisao ovaj dokument, kaže da su sada na potezu lokalne samouprave i da od njih očekuje da budu efikasnije u rešavanju predmeta ne samo u postupku legalizacije već i u izdavanju građevinskih dozvola.

"Stupanjem na snagu Pravilnika o legalizaciji učinili smo veliki iskorak i omogućili lokalnim administracijama da uđu u taj postupak." ističe Dulić. "Tako će izmenjeni Zakon o planiranju i izgradnji dati svoj puni efekat ne samo u postupku legalizacije, već i u ubrzavanju izdavanja građevinskih dozvola, lakšeg i bržeg planiranja prostora. Očekujem od lokalnih samouprava da od danas budu agilne i efikasne, jer u ovoj godini niko nema pravo da spava."

Izmenama zakona i pravilnikom o legalizaciji maksimalno je redukovana neophodna tehnička dokumentacija. Mnogima ni imovinsko-pravni osnov više neće biti problem.

 
Share |

Komentari: 1

Jovan Brkic 04.05.2011 23.40.49

Postovani! Zanima me dali lica koja su sama uradila komunalno opremanje, treba da plate direkciji za to opremanje iako direkcija nije nista ulozila u komunalno opremanje, a sto je cest slucaj po nasim selima.Mislim da je to klasican reket i gradani koji nece da plate taj reket nemogu da legalizuju svoje objekte, a sto se odnosi na opstinsku administraciju u Pancevu.
S postovanjem Jovan Brkic Banatsko Novo Selo ul JNA3
063\724-0957

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Milan 09.10.2019.
Da, sve je to lepo u teoriji. Međutim kao i...
Maxs 24.09.2019.
Pa neka plate 50€ i neka prijave radnike na...
Darko 23.09.2019.
Teško da će neko južno od Save da se vraća ...
Шумадинац 16.09.2019.
1. Смедерево - Зрењанин - Кикинда - Хоргош....
Darko 09.09.2019.
Po zakonu za sve nelegalno izgrađene objekt...