Potpisan pravilnik o legalizaciji

13.04.2011. | T.S. | Večernje novosti

Pravilnik koji će omogućiti bržu, pojednostavljenu i jeftiniju legalizaciju bespravno sazidanih objekata stupio je u utorak na snagu. Ministar Oliver Dulić, koji je potpisao ovaj dokument, kaže da su sada na potezu lokalne samouprave i da od njih očekuje da budu efikasnije u rešavanju predmeta ne samo u postupku legalizacije već i u izdavanju građevinskih dozvola.

"Stupanjem na snagu Pravilnika o legalizaciji učinili smo veliki iskorak i omogućili lokalnim administracijama da uđu u taj postupak." ističe Dulić. "Tako će izmenjeni Zakon o planiranju i izgradnji dati svoj puni efekat ne samo u postupku legalizacije, već i u ubrzavanju izdavanja građevinskih dozvola, lakšeg i bržeg planiranja prostora. Očekujem od lokalnih samouprava da od danas budu agilne i efikasne, jer u ovoj godini niko nema pravo da spava."

Izmenama zakona i pravilnikom o legalizaciji maksimalno je redukovana neophodna tehnička dokumentacija. Mnogima ni imovinsko-pravni osnov više neće biti problem.

 
Share |

Komentari: 1

Jovan Brkic 04.05.2011 23.40.49

Postovani! Zanima me dali lica koja su sama uradila komunalno opremanje, treba da plate direkciji za to opremanje iako direkcija nije nista ulozila u komunalno opremanje, a sto je cest slucaj po nasim selima.Mislim da je to klasican reket i gradani koji nece da plate taj reket nemogu da legalizuju svoje objekte, a sto se odnosi na opstinsku administraciju u Pancevu.
S postovanjem Jovan Brkic Banatsko Novo Selo ul JNA3
063\724-0957

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Veoma sam zadovoljan sa vašim solarnim sist...
Miloš 01.01.2020.
Ona trolejbuska okretnica, koju je neki "mo...
SAŠA 23.12.2019.
Ovo je dokaz da građane ne treba uzimati mn...
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...