Uređenje Pašine česme u Leskovcu

13.04.2011. | Danilo Kocić | Južne vesti

Na Pašinoj česmi, nedaleko od Leskovca, ubrzano se grade sportski tereni i smeštajni kapaciteti na blizu sto hektara pa je ovo, pored izgradnje fabrike čarapa Falke, trenutno najveće gradilište u Leskovcu. Nekada zapušteno izletište, desetak kilometara od Leskovca, pretvara se u kompleks za turizam, sport i razonodu.

Grade se tri fudbalska stadiona po FIFA standardima, hotel sa spa i velnes ponudom, konferencijskom salom, zooološki vrt, ergela, etno kutak... Za manje od godinu dana počeće da se ostvaruje ideja da Pašina česma postane evropsko sedište za pripremu sportista sa Bliskog istoka.

Kontinentalna klima, obilje šuma, voda i idealna nadmorska visina pored blizine aerodroma u Nišu, Skoplju i Sofiji samo su neke od preporuka koje su dovele do saradnje Leskovca i investitora iz Emirata.

Podršku im je dala i lokalna samouprava jer im je skupštinskom odlukom čitav kompleks ustupila na korišćenje u narednih 25 godina.

"Rokovi su nam ubitačno kratki, ali je izazov da uradimo nešto što je iznad naših mogućnosti. Radi se udarnički, svaki dan, bez obzira na vremenske prilike. Paralelno gradimo hotel i uređujemo sportske terene. Biće dva fudbalska stadiona sa pravom i jedan sa veštačkom travom. Sve po FIFA standardima." navodi Aleksandar Čogurić, partner arapskim investitorima.

Čogurić dodaje da su već sklopljeni ugovori sa proizvođačima iz okolnih sela da po halal standardima proizvode hranu za ove objekte.

Pored klijentele sa Bliskog istoka, Pašina česma najvećim delom biće otvorena i za građane kojima će, kao i do sada, biti omiljeno izletište.

Razlika će biti u tome što će imati sadržaje o kojima su mogli samo da sanjaju na jugu Srbije. Pored sportskih terena, bazena i ergele konja, plan je da se formira i zoološki vrt, etno kutak, staze za šetanje i dečija igrališta, a investitor najvaljuje da će od septembra početi da gradi još jedan hotel sa pet zvezdica.

Više informacija na www.emiratespower.rs

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Milan 29.03.2020.
Divno..da li neko zna koja je to boja i gde...
Svetlana 23.03.2020.
Postovana ministarka, objasnite nam kako da...
Grada 22.03.2020.
Jesmo li mi gradjani treceg reda
Milan 12.03.2020.
Kolike su dnevnice fizikalaca?
goran 11.03.2020.
"na teritoriji glavnog grada doneto jedno r...