INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Upućeni pozivi za izvođače radova u okviru podrške građevinskoj industriji u Valjevu

02.03.2011. | eKapija

Za nastavak izgradnje OŠ "Milovan Glišić" u Valjevu upućen je javni poziv na adrese 12 valjevskih građevinskih firmi, koje su ispunile kriterijume propisane Zakonom o podršci građevinskoj industriji Srbije za vreme ekonomske krize.

Upućen je poziv i za izvođenje radova na Urgentnom odeljenju Bolnice u Valjevu. U narednih sedam dana pozivi će biti upućeni i za izgradnju dečjeg vrtića u Gradcu, saopšteno je na gradskom sajtu.

Svi ovi pozivi se šalju firmama koje su ispunile kriterijume propisane Uredbom o kriterijumima za određivanje ponuđača koji mogu učestvovati u realizaciji projekata propisanih ovim Zakonom.

Na ovaj način, doći će se do izvođača radova kojima će biti poverena izgradnja tri važna projekta u okviru mera Vlade Republike Srbije za jačanje građevinske industrije u zemlji.

U Valjevu je dvanaest građevinskih firmi ispunilo kriterijume za određivanje ponuđača koji mogu učestvovati u realizaciji projekata, koji su propisani Zakonom o podršci građevinskoj industriji Srbije za vreme ekonomske krize. To su: "Greda", "Gejt", "Grading", "Kej", "Ingrap omni", "Komgrad", "Skver", "Slap ino", "Vujić Valjevo", "Trem gradnja", "Kompresor ing" i "Izoterm".

Zakonom o podršci građevinskoj industriji Srbije za vreme ekonomske krize, Valjevu je odobreno finansiranje projekta izvođenja radova urgentnog odeljenja Bolnice u Valjevu-Hirurškog bloka-2. faze, u vrednosti od 22.481.600 dinara.

Za izgradnju dečjeg vrtića u Gradcu sa opremanjem enterijera-1. faza, planirano je 198.000.000 dinara, a za završetak izgradnje OŠ "Milovan Glišić" 57.000.000 dinara.

Po 10% sredstava obezbeđuju lokalna samouprava i Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja, dok 80% sredstava kreditiraju poslovne banke, preko Fonda za razvoj Srbije. Obaveza vraćanja kredita je takođe na lokalnim samoupravama i nadležnom ministarstvu, u visini od po 40%.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;