INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Banke oduzele rekordnih milion kuća u SAD-u

14.01.2011. | Blic

Banke su preuzele rekordnih milion domova u Sjedinjenim Američkim Državama u 2010. godini zbog neplaćenih dugova, a taj broj mogao bi da bude premašen ove godine, pokazuju zvanični podaci. Oko pet miliona vlasnika nekretnina u Americi kasni sa otplatom hipoteka najmanje dva meseca.

Gubitak imovine u korist banaka verovatno će biti česta pojava ove godine, pošto je stopa nezaposlenosti i dalje visoka, navodi agencija za praćenje finansijskih trendova Reality track. Situacija je najteža u državama Nevadi, Arizoni, Floridi i Kaliforniji, koja je nekada prednjačila po razvijenosti tržišta nekretnina.

Prema podacima Banke su preuzele rekordnih milion domova u Sjedinjenim Američkim Državama u 2010. godini zbog neplaćenih dugova, a taj broj mogao bi da bude premašen ove godine, pokazuju zvanični podaci Reality track, prošle godine je 2,9 miliona američkih domaćinstava dobilo pismena upozorenja zbog kašnjenja uplate rata za hipoteke.

Bankroti domaćinstava postali su ređi krajem 2010. zbog otkrića da su banke zasnivale procedure preuzimanja imovine na nepravilnoj dokumentaciji, ali stručnjaci smatraju da će tempo ponovo biti ubrzan u prvom kvartalu 2011. godina.

 

Komentari: 1

LJiljana Ilic 20.01.2011 21.34.21

Posto su banke najprofitabilnije i najjace strukture u drzavama, vodice i kreirace oblast gradjevinarstva kao baznu granu privrede za koju su vezane mnoge oblasti privredjivanja i zaposljavanja u drzavi.Ovaj nazovi" krah nekretnina" je na neki nacin oduzimanje gotovog proizvoda (ne bilo kakog vec egzistencialnog ) koji se obezvredjuje i ustupa u vudu prodaje (preko kredita ili za gotov novac )onome ko ga ima - banka odredjuje.Ovo je vid duznickog ropstva, gde vlasnik-BANKA- kreira sve moguce oblike odnosa a prinudni rob mora da radi bez ikakvog odlucivanja o efektima i proizvodima rada. Medjutim, kako nekretnine tako i ostala privreda. Glavni udarac je sada u gradjevinskoj oblasti -a ko ima visak robe-stanova - nema posla za gradjevince i oni odlaze tamo gde ima. Ako ga nema BANKA ce osmisliti razvoj neke oblasti drzave ,pocece ulaganje i BUM gradjevinski dok ne krene silazna putanja i krah. Banka prodaje i odlazi. Amerika ce opstati - stradali su imigranti -pa i nasi -niko ne pise o tome pa ni ovaj magazin. Americke firme ce dobiti posao u Libiji na Bliskom istoku pa i u Kini - banke stoje iza njih .Nasi-tesko. OVA PRICA SE TICE NASIH GRADJEVINARA A MI NE SHVATAMO. DA LI VIDITE MODEL !!NE >>>Steta a pametan smo narod ali vrsimo pogresne izbore

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;