U Vladičinom Hanu i Leskovcu o eksproprijaciji na Koridoru 10

10.11.2010. | Tanjug

U okviru misije Svetske banke, predstavnici preduzeća Koridor 10 će u Vladičinom Hanu i Leskovcu održati sastanak sa osobama čija je imovina predmet eksproprijacije zbog izgradnje autoputa Koridor 10, na deonici Vladičin Han - Donji Neradovac.

Skupu će, kako se očekuje, osim vlasnika nepokretnosti, prisustvovati i eksperti za socijalna pitanja, predstavnici lokalne vlasti i lokalnih katastarskih službi. Tema sastanka je finalizacija Akcionog plana raseljavanja, za deonice Grabovnica - Grdelica i Vladičin Han - Donji Neradovac, čija se izgradnja finansira iz kredita Svetske banke.

Sastanak se organizuje sa ciljem da stanovništvo sa ove teritorije, čija se imovina ekspropriše, u potpunosti bude upoznato sa svojim pravima u postupku eksproprijacije, navedeno je u saopštenju. Prilikom eksproprijacije zemljišta, primenjuju se odredbe Okvirnog plana raseljavanja, objavljenog u maju 2009. godine, koji sadrži politike, procedure i procese koji će biti poštovani tokom raseljavanja i davanja naknada osobama, kojima je eksproprisano zemljište, ili poslovni prostor zbog izgradnje autoputa Koridor 10.

Neophodno zemljište za eksproprijaciju na deonici Vladičin Han - Donji Neradovac je pojas od oko 130 hektara zemljišta. Istovremeno se kao primarni cilj javlja zaštita interesa svih pojedinaca zahvaćenih ovim projektom, koji su nosioci prava i čija se imovina ekspropriše.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


NIMEL
NIMEL
NOVI BEOGRAD

ENERSET
ENERSET
NOVI BEOGRAD
www.enerset.rs

SET
SET
ŠABAC
www.set.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
mile 15.10.2020.
Lepsa je nasa na Slaviji.
Bojan 17.09.2020.
Rokovi su prosli...zjape rupe, tu i tamo na...
Andrea 13.09.2020.
Svidja mi se ova ideja ali ne znam koliko j...
Žilijen 09.09.2020.
Da li ima neka informacija o ovom tenderu? ...
Milan 07.09.2020.
Prave prototip koji će moći da skladišti 1k...