INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

REV i "Energoprojekt - Hidroinženjering" za korak bliže hidrolektranama na Limu

25.10.2010. | eKapija

Kompanije REV i "Energoprojekt – Hidroinženjering" potpisaće 25. oktobra ugovor o izradi investiciono-tehničke dokumentacije – Studije opravdanosti sa idejnim projektom i tenderske dokumentacije za građevinske radove i opremu za HE "Brodarevo 1" i "Brodarevo 2". Vrednost projekta procenjuje se na oko 140 miliona evra.

Ukupna ulaganja kompanije REV svedoče o ozbiljnim namerama da se istraje u izuzetno atraktivnim projektima koji neće doneti korist samo investitorima, već i celoj društvenoj zajednici, pre svega Prijepolju i Brodarevu.

Srbija će ovim projektom znatno povećati proizvodnju iz obnovljivih izvora energije. Istovremeno, oko 60% investicije odnosi se na građevinske radove, a planirano je da ih izvode lokalne firme.

Lokalna zajednica će sigurno imati značajne koristi ne samo od aktiva koje će biti pridodate budžetu opštine Prijepolje, već i od drugih planiranih aktivnosti.

Naime, stambeno naselje koja će se korisititi tokom izgradnje biće adaptirano i na raspolaganju stanovnicma Brodareva shodno njihovim potrebama. Poznato je da u Brodarevu postoji problem sa snabdevanjem vodom i da pitanje kanalizacije nije rešeno, pa postoji mogućnost da kompanija REV pruži izvesnu pomoć kod rešavanja ovih pitanja.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;