Da li razmišljate izvan granica?

01.10.2010. | PKS

Kao svetski lider u proizvodnji građevinskih materijala, Lafarge grupa je posvećena promovisanju što održivijih metoda gradnje. U tu svrhu izdvajaju više od 50% godišnjih sredstava za istraživanje i razvoj, radeći na pitanjima kao što su smanjenje uticaja ugljen-dioksida, energetska efikasnost, efikasnija upotreba prirodnih resursa i sistema gradnje.

U istraživanju i razvoju neguju princip saradnje, što dokazuje dugoročno partnerstvo sa najuglednijim svetskim istraživačkim centrima, obrazovnim ustanovama, institutima i univerzitetima. Blisko sarađuju i sa spoljnim stručnjacima na pitanjima održive gradnje, jer veruju da je važno da na tom polju okupimo svo raspoloživo znanje.

Zato je pokrenut „Lafarge Invention Awards 2010“: da bi nagradili najinventivnije projekte u Evropi koji doprinose održivoj gradnji i prate njihov razvoj.

Projekti treba da obuhvataju novi proizvod, industrijski proces, metod gradnje ili usluge, moraju biti zasnovani na pronalasku koji nije stariji od 5 godina i koji se odnosi na građevinske materijale (agregati, cement, beton, gips).

Konkurs je namenjen istraživačima, preduzetnicima, profesorima, arhitektama, građevincima, inženjerima, tehnolozima – fizičkim i pravnim licima, odnosno svima onima koji nude održiva rešenja za tehnološke, ekološke, tehničke, socijalno-ekonomske probleme vezane za savremenu gradnju.

Prijave se mogu slati od 15. juna do 15. oktobra 2010. godine. Biće izabrano deset finalista, a žiri sastavljen od stručnjaka Lafarge-a i renomiranih ekonomista i stručnjaka iz oblasti nauke će zatim izabrati tri pobednika, od kojih će svaki biti nagrađen sa po 20.000 evra, uz podršku Lafarge-a u kreiranju akcionog plana razvoja projekta.

Više informacija možete pronaći na zvaničnom web-sajtu konkursa:
www.lafarge-inventionawards.com ili kontaktirati lokalni Lafarge tim na: +381 21 874 140.

 

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mladen 20.08.2019.
Mogao je put za Cacak i preko Panceva, srec...
Nikola K. 12.08.2019.
Oni koji to rade nisu normalni. Taj kip je ...
Goran 10.07.2019.
Kada ce da se uradi put Sremska gazela u Do...
Dragana Tošić 27.06.2019.
Poštovani, molim Vas za kontakt firme u S...
Darko 13.05.2019.
Gondola? Zbogom Kalemegdanu u UNESCO kultur...