INFONET-468X60-BANNER

IT kompanija POSITIVE prva dobila dozvolu za transport i sakupljanje neopasnog otpada na teritoriji Novog Sada

18.08.2010. | Economy

Gradska uprava za zaštitu životne sredine u Novom Sadu donela je rešenje o izdavanju integralne dozvole za sakupljanje i transport neopasnog otpada na teritoriji grada Novog Sada IT kompaniji Positive pod registarskim brojem 001.

Dozvola se izdaje za obavljanje delatnosti sakupljanja i transporta otpadnih, istrošenih toner kaseta i otpadnog toner praha u skladu sa Zakonom Republike Srbije o upravljanju otpadom.

Sakupljanje neopasnog otpada Positive vrši preuzimanjem otpadnih istrošenih toner kaseta i toner praha na lokacijama klijenata (kod proizvođača otpada) upakovano u originalnu ambalažu ili adekvatnu abalažu koju je obezbedio sakupljač otpada na lokaciji sakupljanja.

Zakon o upravljaju otpadom usvojen je 2009. godine i predstavlja jedan od značajnijih propisa iz oblasti zaštite i unapređivanja životne sredine gde su definisani načini i procedure upravljanja otpadom, a koji je usklađen sa direktivama Evropske unije i ima za cilj efikasno upravljanje otpadom na način kojim se ne ugrožava zdravlje ljudi i životne sredine, smanjuje otpad, vrši prevencija nastajanja novog otpada, reciklaža i njegova ponovna upotreba i korišćenje kao energenata.

Novosadski Positive je ispunio sve potrebne uslove na osnovu kojih je doneto rešenje o dozvoli.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;