IT kompanija POSITIVE prva dobila dozvolu za transport i sakupljanje neopasnog otpada na teritoriji Novog Sada

18.08.2010. | Economy

Gradska uprava za zaštitu životne sredine u Novom Sadu donela je rešenje o izdavanju integralne dozvole za sakupljanje i transport neopasnog otpada na teritoriji grada Novog Sada IT kompaniji Positive pod registarskim brojem 001.

Dozvola se izdaje za obavljanje delatnosti sakupljanja i transporta otpadnih, istrošenih toner kaseta i otpadnog toner praha u skladu sa Zakonom Republike Srbije o upravljanju otpadom.

Sakupljanje neopasnog otpada Positive vrši preuzimanjem otpadnih istrošenih toner kaseta i toner praha na lokacijama klijenata (kod proizvođača otpada) upakovano u originalnu ambalažu ili adekvatnu abalažu koju je obezbedio sakupljač otpada na lokaciji sakupljanja.

Zakon o upravljaju otpadom usvojen je 2009. godine i predstavlja jedan od značajnijih propisa iz oblasti zaštite i unapređivanja životne sredine gde su definisani načini i procedure upravljanja otpadom, a koji je usklađen sa direktivama Evropske unije i ima za cilj efikasno upravljanje otpadom na način kojim se ne ugrožava zdravlje ljudi i životne sredine, smanjuje otpad, vrši prevencija nastajanja novog otpada, reciklaža i njegova ponovna upotreba i korišćenje kao energenata.

Novosadski Positive je ispunio sve potrebne uslove na osnovu kojih je doneto rešenje o dozvoli.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Maja 19.10.2019.
Gde mogu da nabavim ovakav beton? I po koj...
Milan 09.10.2019.
Da, sve je to lepo u teoriji. Međutim kao i...