INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Počela izgradnja severne obilaznice oko Leskovca

05.08.2010. | Tanjug

Državni sekretar u Ministarstvu za Nacionalni investicioni plan (NIP) Milan Đokić otvorio je juče (4.8.2010. god) radove na izgradnji severne obilaznice oko Leskovca.

"Izgradnjom ove obilaznice, opštine Bojnik, Leskovac i Medveđa dobiće najbrži izlaz na Koridor 10", izjavio je Đokić Tanjugu navodeći da je danas počela prva faza izgradnje obilaznice oko Leskovca, čija je vrednost 190 miliona dinara.

Izgradnja severne obilaznice se realizuje u okviru programa NIP - a i Evropske investicione banke (EIB) Gradimo zajedno i podrazumeva dogradnju nadvožnjaka preko železničke pruge, dužine 58m i izgradnju saobraćajnice u produžetku Bulevara Nikole Pašića u dužini od 775m. Prva faza izgradnje obuhvata rekonstrukciju nadvožnjaka u vrednosti od 130 miliona dinara, koji će po završetku radova biti širok 24m, kazao je Đokić.

Vrednost radova izgradnje Bulevara Nikole Pašića, koji će biti širok 24m, iznose 60 miliona dinara. "Rok za završetak izgradnje ovih 775m je 60 dana, a rok za rekonstrukciju nadvožnjaka je 350 dana", precizirao je Đokić. Radove zajedno finansiraju NIP i EIB, a vrednost cele obilaznice iznosi oko 800 miliona dinara i ona bi trebalo da bude završena u naredne tri do četiri godine, naveo je on.

Đokić je istakao da će izgradnjom severne obilaznice oko Leskovca tranzitni saobraćaj biti izmešten iz centra grada. Predstavnici gradskih vlasti u Leskovcu su tom prilikom napomenuli da je za prvu fazu radova još pre 14 godina bila spremna projektna dokumentacija, ali da nisu mogli da finansiraju radove.

Đokić je, pre toga, sa rukovodstvom opštine obišao i lokaciju na kojoj će biti nastavljeni radovi na izgradnju fiskulturne sale Dom partizana u Leskovcu, koji su započeti 2007. godine i koji se, takođe, finansiraju sredstvima iz NIP-a.

Državni sekretar je tom prilikom najavio i projekat dogradnje i rekonstrukcije Narodnog pozorišta u Leskovcu. "Svesni značaja ove kulturne institucije za Leskovac i južnu Srbiju i imajući u vidu da je poslednja rekonstrukcija pozorišta bila pre skoro 40 godina, Ministarstvo za NIP će projekat rekonstrukcije pozorišta uvrstiti na treću listu projekata, koju će uskoro uputiti EIB-u na konačno odobrenje“, rekao je Đokić. On je dodao da je realno očekivati da i taj projekat bude odobren s obzirom na spremnost tehničke dokumentacije.

Nacionalni investicioni plan je od 2006. godine do danas finansijski podržao projekte na teritoriji Leskovca sa više od dve milijarde dinara.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;