INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Održana prezentacija budućeg velikog sportskog centra u Lazarevcu

02.08.2010. | Beoinfo

Prezentacija budućeg sportskog kompleksa na teritoriji opštine Lazarevac, kao i svega onog što je do sada urađeno, održana je u petak, 30. jula, u Skupštini grada Beograda. U prisustvu pomoćnika gradonačelnika Živorada Anđelkovića, gradskog arhitekte Dejana Vasovića i člana Gradskog veća Milete Radojevića, predstavljen je veliki projekat, koji je počeo da se realizuje zahvaljujući RB Kolubara.

Kako je za Beoinfo rekao Mileta Radojević, cilj ove prezentacije bio je da se pokažu mogućnosti korišćenja nekultivisanih površina na Istočnom polju rudarskog kopa u Lazarevcu.

Kolubara je opštini Lazarevac ustupila sto hektara delimično nekultivisane površine, kako bi se na tom prostoru izgradio sportsko-rekreativni centar. Za sada, tu je izgrađeno veoma kvalitetno strelište, veštačko jezero, fudbalski tereni i pripremljen je prostor za školsko selo, gde bi deca iz osnovnih škola sa teritorije Lazarevca i okolnih opština mogla da imaju nastavu na otvorenom. Veoma značajna ideja, koja je danas predstavljena, jeste izgradnja hipodroma na ovom prostoru. Gosti iz Kanade, predstavnici tamošnjeg velikog hipodroma i klinike za lečenje konja, prezentovali su svoja iskustva i pokazali kako na udaljenosti od 58 kilometara od centra grada može da posluje jako profitabilno preduzeće, koje godišnje ostvaruje dobit od čak 1,4 milijarde dolara. Tako da ima realne osnove da se i na ovom prostoru, koji je od centra udaljen oko 45 kilometara, izgradi hipodrom. Kolubara svakako ima širok društveni interes, ali s druge strane, deo poljoprivrednog zemljišta već je ugašen, tako da ona na ovaj način želi da ostavi nešto budućim generacijama i da se oduži pokolenjima", kazao je Radojević.

Kad je reč o finansiranju ovog projekta, postoji ideja da se aplicira kod Evropske unije, koja ih i inače finansira ili donacijama ili povoljnim kreditima iz fondova obnove ruiniranih površina gde su ranije bili rudarski kopovi. Sportsko-rekreativni centar može da bude od velike koristi za čitav grad, upravo zbog bogatog sadržaja i niza aktivnosti koje bi mogao da pruža, ali i kao deo turističke ponude ove opštine.

Prezentaciji su prisustvovali i gradski sekretar za obrazovanje Vladimir Todić, te predstavnici Ministarstva za dijasporu, Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja, Zavoda za urbanizam i Kolubare.

 

Komentari: 2

mara 07.09.2010 20.47.54

Draga Sonja, izbeglice sa parama koji su dosli znaci da su prodali svoje i imaju pare ,a vi koji ovde nemate znaci niste ni imali svoje. Nemate sta da prodate, a da imate necete da radite. Izbeglice su vam popravile prosek i sve ostalo svojim dolaskom, nazalost kamo srece da nikad nismo ni dosli jer lepse bi bilo da nismo ni upoznali vas. HVALA

sonja 26.08.2010 09.10.00

hvala bogu da ima i pameti da se iskoristi prostor od rudnika bravo za Miletu Radaojevic pametna ideja nema sta svaka cast

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;