INFONET-468X60-BANNER

Izgradnja sportskog aerodroma u Pljevljima sve izvesnija

08.07.2010. | Danas

Realizacija pre nekoliko godina nastale ideje o izgradnji aerodroma za male poslovne avione i sportsku avijaciju u Pljevljima, očekuje se uskoro.

U prvoj fazi radova predviđeno je uređenje terena koji treba da bude travnat, sa uzletno-poletnom stazom dužine 1020 metara i širine 70 metara, imaće asfaltirano stajalište za avione. Aerodrom bi trebalo da ima hangar, malu benzinsku pumpu, restoran, parking za automobile, pristupnu saobraćajnicu i heliodrom za komunikaciju svih vrsta helikoptera.

Urađen je glavni projekat koji je na reviziji, a vriednost radova je 1.200.000 evra sa kompletnim poslovima. Do sada su završeni zemljani radovi u iznosu od 500.000 evra. Ideja koja se rodila 2006. godine malo je koga interesovala i malo je ko u nju verovao.

Kako je vreme odmicalo Pljevljaci su sve više shvatali šta dobijaju izgradnjom ovog aerodroma. Pored potrebe i bolje povezanosti, aerodrom će služiti za hitne intervencije i transport bolesnika, zaštitu od požara, a istovremeno će doprineti razvoju sporta i jedne nove sportske grane.

Menadžer opštine Pljevlja Igor Golubović, kazao je da će se ovim projektom oplemeniti i rekultivisati jedan devastirani prostor, lokacija Potrlica.

- Na startu ljudi teško razumeju, što je i u Pljevljima bio problem. Ipak vremenom se pokazalo da ovo nije projekat koji je nemoguće realizovati. Bez obzira što razni zlobnici pravdajući se razumevanjem ove priče, nju ne razumeju, ja vjerujem da će Pljevlja ipak dobiti aerodrom i da će imati taj vid saobraćaja - rekao je Golubović.

U drugoj fazi će biti asfaltirana staza i proširena za 28 metara, ali još nije dogovorena nabavka aviona. Planirano je poletanje i sletanje aviona do deset putnika, sportskih i malih poslovnih.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;