INFONET-468X60-BANNER

Uskoro počinju radovi na izgradnji novog tunela u Beogradu, očekuju se izmene u saobraćaju

07.03.2024. | Gradjevinarstvo.rs

Krajem aprila ili početkom maja u Beogradu se očekuje početak radova na izgradnji tunela koji će povezati Karađorđevu ulicu kod Ekonomskog fakulteta sa Bulevarom despota Stefana. Ovu informaciju potvrdio je predsednik Privremenog organa grada Aleksandar Šapić, naglašavajući da je skraćena metodologija izgradnje tunela i da će radovi započeti na strani Bulevara despota Stefana.

Tunel kod Ekonomskog fakulteta

Tunel kod Ekonomskog fakulteta (Foto: Grad Beograd)

Šapić je, tokom obilaska nove deonice Bulevara Zorana Đinđića, istakao važnost Ulice Vladimira Popovića kao budućeg glavnog bulevara koji će voditi do novog savskog mosta i direktno se uključiti u planirani tunel. Ova infrastrukturna nadogradnja uključuje i nedavno izgrađeni veliki kružni tok u Ulici Vladimira Popovića, koji je dimenzionisan s obzirom na buduće proširenje ulice, preneo je Beoinfo.

Prema njegovim rečima, sa početkom uklanjanja Starog savskog mosta biće neophodno preusmeravanje javnog gradskog prevoza, uz uvođenje "šatl basova" za prelazak preko Brankovog mosta umesto tramvaja.

Šapić je naveo da se nastavlja proširenje novobeogradskih saobraćajnica. Bulevar Zorana Đinđića je već proširen do Ulice antifašističke borbe, a radi se na proširenju do Bulevara umetnosti. Ove mere imaju za cilj poboljšanje prohodnosti i smanjenje saobraćajnih gužvi u bulevarima Mihajla Pupina i Nikole Tesle.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;