INFONET-468X60-BANNER

Rekonstrukcija bulevara od Tivta do Jaza: Investicija vredna 54 miliona EUR

14.08.2023. | Gradjevinarstvo.rs

Rekonstrukcija magistralnog puta M-2 od aerodroma Tivat do Jaza, u dužini od 16 kilometara, zvanično je započela u petak (11.8.2013. god). Ovaj put je jedan od najfrekventnijih i najopterećenijih u Crnoj Gori. Ukupna vrednost radova iznosi skoro 54 miliona EUR bez PDV-a. Glavni izvođač radova je kineski konzorcijum Shandong Foreign Economic & Technical Cooperation Co. i Ltd & Shandong Luqiao Group Co Ltd.

Rekonstrukcija puta

Ilustracija (Foto: Pixabay)

Prilikom obežavanja početka radova, naglašeno je da izgradnja neće ometati saobraćaj tokom turističke sezone, jer će se inicijalni radovi izvoditi van glavne saobraćajnice. Predsednik Vlade Dritan Abazović izrazio je zadovoljstvo ovim projektom i izneo očekivanje da će bulevar biti otvoren za dve godine. On je takođe istakao potrebu za modernizacijom svih putnih pravaca na primorju kako bi se podigao imidž Crne Gore kao prestižne turističke destinacije.

Direktor Uprave za saobraćaj Radomir Vuksanović potvrdio je značaj ovog puta kroz koji dnevno prođe oko 30.000 vozila. On je naglasio da će izgradnjom bulevara biti rešeni mnogi infrastrukturni problemi, posebno tokom turističke sezone. Rok za završetak radova je postavljen na dve godine.

Generalni direktor kompanije Shandong International Economics&Technical Cooperation Group Cai Kun pohvalio je Crnu Goru kao lepu i prijateljsku zemlju. On je istakao spremnost za saradnju sa crnogorskom Vladom na različitim projektima. Ambasador Kine u Crnoj Gori Fan Kun naglasio je da će rekonstrukcija ovog puta olakšati putovanje do važnih turističkih centara i omogućiti većem broju turista da uživaju u lepotama Crne Gore.

Trasa budućeg bulevara prolazi kroz teritorije tri opštine: Tivat, Kotor i Budva. Planirana rekonstrukcija uključuje izgradnju moderne saobraćajnice bulevarskog tipa sa četiri saobraćajne trake, obostranim trotoarima i razdelnim pojasom. Takođe, planira se izgradnja novog cevovoda Regionalnog vodovoda kako bi se poboljšalo snabdevanje vodom u ove tri opštine.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;