U 2012. autoput do Ljiga

19.05.2010. | Beta

U naredne dve godine biće završen deo autoputa od Beograda do Ljiga, kaže ministarka za nacionalni investicioni plan (NIP) Verica Kalanović.

Kalanović je istakla da će do kraja mandata ove Vlade auto-put biti potpuno završen do Ljiga. Reč je o delu autoputa Beograd - južni Jadran, a sredstva su obezbeđena iz NIP-a.

Ona kaže da "bez moderne saobraćajnice nema razvoja čitave zapadne Srbije i zaustavljanja iseljavanja mladih zbog čega ostaju prazna velika područja".

Ranije je iz NIP-a saopšteno da će ove godine biti završen deo pomenutog autoputa na deonici od Ljiga do Lajkovca.

Ministarka Kalanović je sa predstavnicima lokalane samouprave razmatrala najvažnije projekte koje bi moglo da finansira to ministarstvo i odabrana je rekonstrukcija glavne ulice u Gornjem Milanovcu, koja je sada deo Ibarske magistrale. Za te potrebe opredeljeno je 80 miliona dinara a ukupna dužina te saobraćajnice je 2,5 kilometra.

Sa druge strane, zamenik predsednika ubske opštine Sava Sarić, kaže da do 2012. godine neće biti završena ni eksproprijacija zemljišta na trasi budućeg autoputa Beograd-južni Jadran, na delu od Uba do Lajkovca. Sarić kaže da je za vreme mandata vlade Vojislava Koštunice, od 2004. do 2008, "nešto rađeno na eksproprijaciji, ali na delu trase Obrenovac-Ub".

"Doneto je 87 rešenja o eksproprijaciji zemljišta na toj deonici, polovina je realizovana isplatama 6.000 evra, odnosno 10.000 evra po hektaru, dok se druga polovina zainteresovanih vlasnika parcela obratila sudu nezadovoljna ponuđenim iznosom", rekao je Sarić.

Takođe je dodao da se "duguje geometrima i veštacima" za posao koji je tada urađen, uz napomenu da su propisi sada promenjeni, te eksproprijaciju zemljišta za budući autoput vode JP Putevi Srbije.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 04.08.2020.
Dobar dan, želim da odradim izolaciju krova...
Шумадинац 03.08.2020.
Да ли заиста нема никог ко би сагледао неоп...
Maja 31.07.2020.
Molim vas za cenu izolacije penom po m2 za ...
Aco 25.07.2020.
Da se moze graditi od ove cigle pečenjara.
Daniel Zebeljan 25.07.2020.
Koristio bi penu u brodogradnji.Kome se obr...