INFONET-468X60-BANNER

Poziv firmama za zamenu stolarije i izradu fasada na opštini Palilula

12.10.2021. | Beoinfo

Grad Beograd raspisao je javni poziv za učešće privrednih subjekata koji će obavljati radove na zameni stolarije i fasada u domaćinstvima na teritoriji opštine Palilula.

Zamena stolarije

Ilustracija (Foto: Depositphotos)

Po rečima gradonačelnika Zorana Radojičića budžet za sufinansiranje mera energetske sanacije domaćinstava građana Palilule je 20 miliona dinara, dok će vlasnicima stambenih objekata polovina troškova ukupnih radova biti pokrivena iz gradskog i republičkog budžeta.

Istakao je i da će nakon izbora izvođača, javni poziv za zainteresovane građane Palilule biti objavljen u novembru.

- Da bi privredni subjekti odnosno kompanije koje se bave ugradnjom prozora, vrata i drugih elemenata termičke izolacije mogli da se prijave na ovaj javni poziv, u obavezi su da prethodno ispune nekoliko uslova. Neophodno je da su privredni subjekti upisani u APR registar najmanje šest meseci od dana podnošenja prijave, da nije pokrenut stečajni ili postupak likvidacije, kao i da imaju ateste za materijale i proizvode - naglasio je gradonačelnik a prenosi Beoinfo.

Kriterijum za rangiranje privrednih subjekata je cena materijala i ugradnje za posao za koji konkurišu, a, kako je rečeno, jedan od uslova je i rok važenja cene.

- Sredstva koja su obezbedili Grad i Republika ne uplaćuju se sugrađanima, već direktno izvođačima radova koji će proći na ovom javnom pozivu. Novac će na računima firmi biti tek pošto komisija utvrdi da je posao realizovan, a korisnik bespovratnih sredstava, u ovom slučaju sa Palilule, izmiri polovinu svog dela duga. Od 17 beogradskih opština, Palilula je izabrana kao pilot-projekat, jer je nakon izvršene analize utvrđeno da je najugroženija kada je reč o potrebi za energetskom sanacijom - naglašava Radojičić.

Najavljena su i veća sredstva za narednu godinu kako bi se u saradnji sa Ministarstvom za rudarstvo i energetiku građanima i u ostalim beogradskim opštinama omogućilo da izvrše energetsku sanaciju na svojim objektima.

Rok za prijavu privrednih subjekata na javni poziv je 22. oktobar. 

Više informacija svi zainteresovani mogu naći i na sajtu Grada Beograda.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


VEKA-300X250-BANNER
AUSTROTHERM-300X250-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;