INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Gradi se brza saobraćajnica od Požarevca do Golupca

31.08.2021. | eKapija

Gradnja puta

Ilustracija (Foto: Pexels.com)

Kineska kompanija Shandong Hi-Speed Group, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Koridori Srbije potpisali su ugovor, vredan 337 mil EUR, o izgradnji puta od Požarevca do Golupca, saopšteno je iz Vlade.
 
Komercijalni ugovori o projektovanju i izvođenju radova na izgradnji deonice brze saobraćajnice od petlje Požarevac na autoputu Beograd-Niš do Golupca i Velikog Gradišta potpisani su u Predsedništvu Srbije.
 
Potpisivanju je prisustvovao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je istakao da je ugovor potpisan nakon mnogo meseci izrade idejnog projekta i borbe za što je moguće nižu cenu izgradnje puta, dugog gotovo 70 kilometara.
 
On je precizirao da vrednost radova iznosi 337 mil EUR a da će radovi biti okončani u novembru 2024. godine, ističući da ćemo za tri godine ići od Beograda do Gradišta za sat vremena, a do Golupca za sat i 15 minuta.
 
Zamenik direktora kineske kompanije Shandong Hi-Speed Group Sjin Meng rekao je da je počastvovan što će raditi na projektu izgradnje brze saobraćajnice na dunavskoj magistrali.
- Obećavam da će naša kompanija nastaviti sa profesionalnim odnosom prema poslu, da će koristiti tehničke prednosti i na taj način doprineti jačanju infrastrukture u Srbiji - poručio je on.
Meng je podsetio na to da je ova kompanija 2019. godine uspešno završila deonicu Obrenovac–Ljig na auto-putu Miloš Veliki, a da su prošle godine počeli radovi i na brzoj saobraćajnici Valjevo–Lajkovac.
 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;