INFONET-468X60-BANNER

Budući bulevar na Voždovcu probija rokove

01.07.2021. | Š. Marović | Novosti

Paklene temperature koji su ovih dana okovali prestonicu nisu zaustavile svakodnevne radove na uređenju Crnotravske i Ulice Save Maškovića na Voždovcu. Trenutno se na tim deonicama radi priprema za asfaltiranje, i izgradnju ivičnjaka i trotoara, ali će zacrtani rokovi za njihov završetak ipak biti probijeni.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Reporteri Novosti posetili su juče (30.06.2021) ovo gradilište i zatekli veliki broj neimara kako po visokoj temperaturi izvode planirane radove, a duž trase bilo je aktivno i mnoštvo građevinskih mašina i mehanizacije. Na kolovoz duž desne i leve trake Bulevara oslobođenja ranije je postavljen asfalt, a asfaltiran je i deo puta gde se nalazi moderan kružni tok.

- Trenutno radimo ivičnjake, posle kojih sledi uređenje trotoara - rekli su neimari i dodali da se u delu koji Crnotravsku spaja sa ulicom Bahtijara Vagabzadea postavlja i drugi sloj asfaltne podloge, tako da bi i završni ovih dana trebalo da bude gotov. Radi se i javna rasveta, a taj posao će biti okončan u narednih nedelju dana.

Nove kocke koje će krasiti trotoare duž Crnotravske ulice dopremljene su na gradilište, a već se nazire i izgled budućeg bulevara na Voždovcu. Iako je prema projektu ova ulica trebalo da bude završena početkom jula, vozači će morati da sačekaju kraj avgusta. Ukoliko i to vreme bude dovoljno za obiman posao koji predstoji.

- Ispod saobraćajnice je potrebno položiti manji deo vodovodnih i kanalizacionih cevi i završiti radove na kontaktnoj mreži i elektroinstalacijama, ali i gasovodu - ističu iz Direkcije za građevinsko zemljište. - Nova infrastruktura obuhvata postavljanje 1.050 metara vodovodnih cevi različitih prečnika, 1.326 metara kišne, fekalne i opšte kanalizacione mreže, oko 2.000 metara kablova za napajanje javnog osvetljenja.

Ni putari u Ulici Save Maškovića ne beže od visokih temperatura, ali intenzitet radova i prisustvo radnika na terenu ne uliva nadu da će posao biti završen do 15. avgusta. Izvođaču radova, firmi Ras inženjering iz Beograda, za kompletan posao dato je 437 miliona dinara, ali i rok od šest meseci, koji je već probijen. Trenutno se na tom delu završavaju podzemne instalacije, tucanik je nanet na većini trase, pa je uskoro moguće očekivati i nov asfalt.

Dužina saobraćajnica, odnosno ulica Crnotravske i Save Maškovića jeste 850 metara, a izvođenje radova počelo je u decembru 2020. godine. Ugovoreni posao obuhvata i zamenu celokupne podzemne infrastrukture, uključujući kanalizaciju, vodovod i elektrovodove, dok će u Crnotravskoj ulici neimari rekonstruisati trolejbusku kontaktnu mrežu. Planirano je i postavljanje optičke mreže i instalacija za video-nadzor i upravljanje saobraćajem, zajedno sa novim sistemom adaptivne signalizacije.

Posle proširenja, Crnotravska ulica, koja je zadavala velike muke građanima ovog dela prestonice postaće moderan bulevar sa pdve o trake u oba smera, razdelnim ostrvom koje će imati zelenilo i pešačkim stazama. Time će se konačno rešiti veliki problem žitelja naselja Stepa Stepanović, pošto će posle uređenja znatno brže dolaziti do svojih domova.

 

Komentari: 1

DARKO 02.07.2021 11.14.53

Rok je probijen jer su celu zimu i proleće radili niskim intenzitetom. Napredovanje radova se može pratiti na forumu Beobuild. A problem žitelja naselja Stepa Stepanović će biti rešen kada se novi bulevar produži do Bulevara Peke Dapčevića i kada se napravi izlaz u Vojvode Stepe.

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;