INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Beogradski aerodrom dobio novu centralnu putničku zonu i "Teslin trg"

05.03.2021. | Tanjug

Aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu koji posluje u sastavu francuske grupe Vansi okončao je renoviranje centralne zone za boravak putnika pre ukrcavanja na let, vredno više od dva miliona evra, a putnicima su na raspolaganju novi free shop, restoran i besplatna gejming zona i internet. Rekonstrukcija je trajala pet meseci i izvedena je u saradnji sa kompanijom Dufry, najvećim zakupcem na aerodromu.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Nova zona u koju se ulazi odmah nakon pasoške kontrole obuhvata proširen i modernizovan free shop od 876 kvadratnih metara, zonu za odmor putnika "Teslin trg" sa garniturama za sedenje, restoran i kafe bar, gejming zonu i novi prostor za roditelje i decu kod gejtova 4 i 5.

- Glavna komercijalna zona je preuređena u skladu sa kompletnom rekonstrukcijom aerodroma, tako da omogući bolji komfor putnicima. U ovu zonu zajedno sa našim zakupcem kompanijom Dufry smo investirati više od dva miliona evra i napravili novi duty free shop koji je opskrbljen novim brendovima, sa boljom ponudom domaćih proizvoda i koji apsolutno omogućava najbolji mogući konfor putnika - rekao je izvršni direktor za komercijalne poslove aerodroma "Nikola Tesla" Miodrag Mirković..

Dodao je da na "Teslinom trgu", osim prostora za odmor postoji i gejming zona gde putnici svih uzrasta mogu besplatno da koriste konzole za igru, kao i da putnici u čitavoj zoni mogu da koriste besplatan internet.

- Onda je tu i restoran koji ima više od 200 mesta, sagrađen po najvišim standardima, i sada imamo kompletnu zonu koja ima skoro 2.000 kvadrata namenjenu za odmor putnika po najboljim standardima kompanije Vansi koje ona promoviše na svih 45 aerodroma kojima upravlja po celom svetu - naglasio je Mirković.

Beogradski aerodrom, dodaje, ni ranije nije bio daleko od tih standarda, ali ih je sada dodatno podigao.

Aerodrom "Nikola Tesla" dobio je i tri važne potvrde dobrog poslovanja od najvećeg svetskog strukovnog udruženja, Saveta međunarodnih aerodroma (ACI).

U toku su obimni radovi na proširenju kapaciteta aerodroma u koje Vansi ulaže više od 730 miliona evra. Reč je o proširenju aerodromskog terminala izgradnji nove piste duge 3,5 kilometra, novih staza i pozicija za parkiranje aviona, platforme za odleđivanje aviona, novog parkinga za automobile sa više od 1.500 parking mesta i pristupnih puteva.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;