INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Deonica Pojate-Kruševac biće gotova za godinu dana

18.12.2020. | Tanjug

Radovi na Moravskom koridoru odvijaju se po planu i u otežanim okolnostima izazvanih pandemijom korona virusa, kaže ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, koji očekuje da će u narednih godinu dana biti završeni radovi na prvoj deonici između Pojata i Kruševca.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Momirović je na televiziji Prva istakao da su otvoreni radovi na prvoj deonici Moravskog koridora, koja spaja Kruševac i Kraljevo.

Po njegovom mišljenju Moravski koridor koji je dug 110 kilometara za 500.000 ljudi koji žive u tom delu daje potpuno drugu perspektivu.

Upitan kada će nakon završetka auto-puta do Požege biti gotov auto-put do granice sa Crnom Gorom i do Sarajeva, Momirović je naveo da su Crna Gora i BiH naši strateški partneri sa kojima imamo jako veliku ekonomsku saradnju.

Podsetio je da je završen deo auto-puta od Surčina do Preljine, da na proleće kreće da se gradi deonica Novi Beograd-Surčin, a da je trenutno u toku gradnja na deonici Preljine- Požega.

- Pre oko 10 dana izdata je i građevinska dozvola, radovi jako ozbiljno idu. Očekujemo do kraja sledeće godine da završimo radove do Požege - kaže Momirović.

Nakon toga, kako je rekao, brzo treba nastaviti radove na auto-putu do Sarajeva, i poručio da nam je strateški interesantno da se povežemo sa glavnim gadom BiH i da se povežemo sa Crnom Gorom.

- To su naši najbliži partneri. Vrlo brzo ćemo potpuno putnom infarstruktirom povezati Srbiju, Crnu Goru i BiH - kaže Momirović.

Na proleće treba da počne gradnja aerodroma u Trebinju, a Momirović kaže da to neće biti jedina investicija u Republici Srpskoj koju pomaže Srbija.

Upitan o sistemu za prečišćavanje voda u Kruševcu, ministar je rekao da je to postrojenje u završnoj fazi i da je urađeno 50 kilometara kanalizacije i kolektornih instalacija.

- Sledeće godine u Kruševcu gradimo i aerodrom, mali i moderan, koji će dati dodatnu perspektivu tom gradu - navodi Momirović.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;