IZOLACIJA-468X60-BANNER

Izrada generalnog projekta za auto-put Vožd Karađorđe

27.11.2020. | B92

Koridori Srbije pokrenuli su javnu nabavku za izradu Generalnog projekta sa Studijom opravdanosti za izgradnju državnog puta prvog reda Vožd Karađorđe. On će, podsećaju u saopštenju iz Koridora, spojiti centralni deo Šumadije sa istočnom Srbijom.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Ovaj auto-put biće najbrža veza Istočne Srbije sa Centralnom i Zapadnom Srbijom, kao i koridorima 10 i 11. Put će biti dugačak 220 kilometara, a gradnja će biti podeljena na pet deonica. Nova saobraćajnica proći će kroz teritorije opština Lazarevac, Sopot, Mladenovac, Aranđelovac, Topola, Rača, Lapovo, Velika Plana, Svilajnac, Despotovac i Bor, dodaju oni.

Povodom pokretanja ovog postupka, v. d. direktora Koridora Srbije Aleksandar Antić izjavio je da je gradnja ovog auto-puta prepoznata kao projekat od posebnog značaja za Republiku Srbiju, jer će omogućiti neuporedivo bolje povezivanje istočnih, centralnih i zapadnih delova Republike Srbije.

- To će u perspektivi doneti još dinamičniji razvoj lokalnih ekonomija, smanjenje nezaposlenosti i još bolji ambijent za dolazak investicija. Sama gradnja ove saobraćajnice, nesumnjivo će otvoriti mogućnosti za angažovanje lokalnih preduzeća i radne snage - poručio je on.

Antić je podsetio da otvaranje postupka javne nabavke za izradu projekta auto-puta Vožd Karađorđe dolazi u momentu kada se u Srbiji intenzivno radi na gradnji auto-puta na Koridoru 11, zatim na Moravskom i Fruškogorskom koridoru, putu Ruma-Šabac-Loznica i Kuzmin - Sremska Rača. Dodao je da svi ovi projekti koji su u toku, ali i oni koji su u završnoj fazi pripreme čine Srbiju ogromnim gradilištem i ispunjavaju ciljeve iz strategije Srbija 2025.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;