INFONET-468X60-BANNER

Počelo pobijanje šipova za novi most na Savi kod Šapca

16.07.2020. | eKapija

Radovi na pobijanju šipova za izgradnju novog mosta preko Save od 1,3 kilometra, za auto-put i brzu saobraćajnicu Ruma-Šabac-Loznica počeli su, a ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović je najavila da most treba da bude završen krajem 2022. godine.

Ilustracija (Foto: Pixabay,com)

Nikola Karadžić, šef projekta iz Koridora Srbije, izjavio je da se trenutno izvode radovi na Mačvanskoj strani, na prilaznoj konstrukciji.

- Izvode se radovi na izgradnji šipova i priprema za njihovo postavljanje u reci Savi. Ovaj most povezuje dve deonice - auto-put od Rume do Šapca i brzu saobracajnicu od Šapca do Loznice i dužine je 1,3 km. Radovi se odvijaju zadovoljavajućim intenzitetom - rekao je Karadžić, navodi se na sajtu ministarstva.

Murat Turkoglu, direktor azerbejdžanske kompanije Azvirt, koja izvodi radove na ovoj deonici, rekao je da je privilegija graditi u Srbiji i raditi sa istaknutim stručnjacima i profesionalcima iz oblasti građevine i inženjerstva, te da je infrastruktura osnov ekonomskog prosperiteta jedne zemlje.

- Radovi na izgradnji ovog mosta još jedan su pokazatelj u razvoju transportne infrastrukture u Srbiji. Mostovi su i inače najsnažniji simboli u ljudskom društvu - simbol spajanja, saradnje i harmonije. U ime Azvirta izražavam zahvalnost vladama Srbije i Azerbejdžana na posvećenosti strateškom partnerstvu i saradnji u mnogim sektorima, uključujući infrastrukturu. Zajednički ćemo iskoristiti sve kapacitete i nećemo se štedeti dok uspešno ne realizujemo i ovaj projekat, poštujući sve svetske standarde i inovativnu mehanizaciju - rekao je on.

- Što se tiče ovog projekta, ponosna sam što će ovaj deo Srbije dobiti jednu važnu saobraćajnicu - najbržu vezu sa BiH i Republikom Srpskom, ali i Novim Sadom. Važno je da se povezujemo sa regionom, ali jednako je važno i da delovi Srbije budu povezani dobrom infrastrukturom. Vrednost ove investicije je blizu pola milijarde evra, a most će krajem 2022. uz svu podršku i izazove biti završen - rekla je ministarka građevinarstva, Zorana Mihajlović.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;