Za krečenje celog stana sto evra

06.04.2010. | Maja Keranović | Blic

Proleće je godišnje doba kad se većina odlučuje da okreči stan ili (ko može) ofarba stolariju. Cene molerskih usluga ove sezone pale su, tvrde majstori, tako da se obično krečenje (bez gletovanja) može obaviti za oko sto evra. Prošle godine, isti posao, koštao je 50 evra više.

Da sezona kr­e­­čenja počinje svedoče i mnogobrojni leci ubačeni u poštanske sandučiće, kao i oblepljeni ulazi zgrada plakatima i ceduljama sa uslugama moleraja. Cene krečenja po kvadratu, bez materijala su od 50 dinara za „obično“ krečenje, do 150 dinara za krečenje sa akrilnim bojama.

- Cena krečenja po kvadratu zavisi od boje koja se koristi i od stanja zida na kome se radi. Akrilnim bojama ne može da se kreči stari zid koji je u lošem stanju. To znači da su potrebne popravke, odnosno skidanje stare farbe i gletovanje, pa je cena samim tim veća. Akrilne boje su veoma otporne, dugotrajne i lake za održavanje i sve su popularnije. Samo krečenje po kvadratu naplaćujem 50 dinara. Za gletovanje je potrebno izdvojiti oko 100 dinara po kvadratu - priča Milan Vasić, moler iz Beograda.

Ceo tekst čitajte na sajtu Blic.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Veoma sam zadovoljan sa vašim solarnim sist...
Miloš 01.01.2020.
Ona trolejbuska okretnica, koju je neki "mo...
SAŠA 23.12.2019.
Ovo je dokaz da građane ne treba uzimati mn...
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...