"Gorenje" seli proizvodnju bojlera iz Slovenije u Staru Pazovu

18.03.2010. | Beta

"Gorenje Tiki" je ovog meseca počeo selidbu dela proizvodnje kuhinjskih bojlera iz Ljubljane u Staru Pazovu u Srbiji, gde je proizvodnja uspostavljena 2007. godine, piše danas (18. mart 2010. godine) slovenačko "Delo".

Iz tog preduzeća poručuju da to neće uticati na broj zaposlenih u Ljubljani i da je "svrha selidbe pre svega snižavanje troškova i povećanje profitabilnosti koji garantuju dalji razvoj "Gorenja".

U Staroj Pazovi će se, precizira list, proizvoditi malolitražni električni kuhinjski bojleri od 5, 10 i 15 litara.

"Kako bi očuvali dugoročnu konkurentnost proizvoda sopstvene proizvodnje, već neko vreme radimo na tome da se izmesti proizvodnja proizvoda sa nižom dodatom vrednošću van Slovenije", navode u "Gorenju".

Inače, "Gorenje" ima vlastite proizvodne pogone u Češkoj i Srbiji.

Početkom ove godine iz te kompanije potvrđeno je i da se deo proizvodnje kombinovanih frižidera seli iz Slovenije u fabriku u Valjevu.

 

 
Share |

Komentari: 1

gremlin 19.03.2010 12.18.44

Naravno da sele proizvodnju u SRBIJU zasto i nebi kad kod nas nemoraju dapostuju nikakva prava radnika,mogu da daju minimalac ispod minimalca da otpustaju radnike kako hoce,nemoraju da imaju ni kolektivni ugovor ni sistematizaciju radnih mesta CAK mogu i da zabrane rad Sindikata u fabrici sto su zivi dokaz sedmorica radnika koji su dobili otkaz samo zato sto su izabrani u odbor novoosnovanog Sindikata u fabrici ,pa cak i sada kada se sudski radnici vracaju rukovodstvo ih udaljuje iz fabrike i ustupa drugim firmama bojeci se Sindikata.Velika zalost je to sto sve ovo rade sa aminovanjem nase DRZAVE koja je dala 370000 eura fabrici za razvoj.Na kraju moram reci da me je sramota sto zivim u drzavi koja se ovako brine za svoje radnike jer ovo je nazalost postala svakodnevnica.

Vezane kategorije


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Ujka Vasa 20.10.2020.
Bojler je odličnog kvaliteta. Vreme je da ...
mile 15.10.2020.
Lepsa je nasa na Slaviji.
Bojan 17.09.2020.
Rokovi su prosli...zjape rupe, tu i tamo na...
Andrea 13.09.2020.
Svidja mi se ova ideja ali ne znam koliko j...
Žilijen 09.09.2020.
Da li ima neka informacija o ovom tenderu? ...