INFONET-468X60-BANNER

Od stare železničke stanice do Slavije isproban kvalitet novopostavljenih šina

07.04.2020. | S. B. M. | Novosti

Preko Savskog trga, koji se trenutno rekonstruiše, juče (06.04.2020) je prošao prvi tramvaj. Probnom vožnjom, koja je išla preko Nemanjine do Slavije i nazad do Savskog trga. Probna vožnja dokaz je da se rekonstrukcija odvija prema planu, bez obzira na vanredno stanje.

- Kada smo započeli obnovu Savskog trga, obećali smo da će 5. aprila biti uspostavljena tramvajska mreža. Dan kasnije, provezli smo prvi tramvaj. Savski trg postaje pešačka zona, na čijim će obodima ići automobilski i tramvajski saobraćaj. Čim se ukine vanredno stanje i javni prevoz bude vraćen u funkciju, istog časa uspostavićemo i sve tramvajske linije koje su išle preko Savskog trga - kazao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Vesić je naveo da će do sredine aprila biti završene i ulice pa će biti uspostavljen i automobilski saobraćaj. Time će saobraćaj oko Savskog trga biti potpuno normalnizovan.

- Radovi na samom trgu, koji nemaju veze sa saobraćajem, obavljaće se do kraja juna, kada očekujemo da će Savski trg biti završen. Biće to najveći pešački trg u Beogradu, površine 12.000 metara kvadratnih - rekao je Vesić.

Na zgradi Stare železničke stanice obnovljena je fasada, kao i krov. Nadležni pak još odlučuju koji objekat kulture će se tu naći.

Na trgu će biti postavljen spomenik Stefanu Nemanji, koji se podiže na predlog predsednika Republike i biće najveći spomenik u Beogradu. Postavljanje i dopremanje spomenika, predviđeno za april, odloženo je zbog vanrednog stanja.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;