INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Čačani planiraju izgradnju saobraćajnice, mostom prelaze Zapadnu Moravu

19.02.2020. | V. Ilić | Novosti

Lokalna samouprava u Čačku će pristupiti izradi Plana detaljne regulacije nazvanog "Severni opštinski put", koji bi trebalo da spoji naselja Trbušani i Prijevor sa jedne, te Parmenac sa druge strane Zapadne Morave. Ova značajna saobraćajnica, u čiji sastav će ući i most preko Morave u Parmencu, služiće kao alternativa deonice auto-puta od Preljina do Požege i trebalo bi da znatno smanji gužve u samom gradu.

Pomoćnik gradonačelnika Milan Bojović kaže da je prvi korak u realizaciji ove ideje rešavanje imovinsko-pravnih odnosa, zatim slede projektovanje mosta i same saobraćajnice, a gradske vlasti se nadaju da će sa Vladom i predstavnicima JP Putevi Srbija postići dogovor o tome da se radi uporedo sa izgradnjom auto-puta od Preljine do Požege, koja će početi tokom ove građevinske sezone.

- Vrednost ove investicije je velika, ali sam zbog iskustva koje smo imali tokom prethodne dve-tri godine, kada su Vlada i Putevi Srbije realizovali velike infrastrukturne poslove na teritoriji Čačka, optimisti i kada je ovaj projekat u pitanju - zaključuje Bojović.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;