Petković: Završen novi pravilnik o kategorizaciji hotela

15.03.2010. | Blic

Državni sekretar za turizam Goran Petković kaže da je završen novi pravilnik o kategorizaciji hotela, koji će odrediti broj zvezdica prema kvalitetu usluga.

Petković je rekao da će pravilnik uskoro početi da se primenjuje, a cilj je da se unapredi standard u hotelima u Srbiji. Prema novom pravilniku hoteli će sami popunjavati upitnik sa navednim brojem bodova koje nosi svaka usluga. Vlasnici će moći da na internetu vide spisak uslova koji se moraju ispuniti za određenu kategoriju i tako mogu da se pripreme.

Kako je naveo Petković, turistički inspektori će proveravati hotele i kontrole će sada biti češće, a zvezdice će se dobijati na tri godine, umesto na pet godina, kako je sada predviđeno.

On je kazao da će veliki značaj sada imati usluge koje hotel nudi. To znači da će se, na primer bodovati da li hoteli imaju rum servis, internet, bazen i slično.

Prema njegovim rečima, radiće se na edukaciji i treningu zaposlenih, kako bi unapredili svoja znanja.

Petković je rekao da u svetu ne postoji ujednačen standard kategorizacije hotela i da se razlikuju po zemljama, a u nekim državama, kao što je Italija, kategorizacija se razlikuje i po provincijama. On je kazao da je Srbija svoj pravilnik radila po ugledu na udruženje Hotel stars union, koje je deo Evropskog udruženja hotela i restorana.

"Hotel stars union čini sedam država - Nemačka, Austrija, Švedska, Švajcarska, Mađarska, Češka i Holandija i te zemlje su usaglasile svoje standarde kategorizacije hotela", rekao je Petković.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Maja 19.10.2019.
Gde mogu da nabavim ovakav beton? I po koj...
Milan 09.10.2019.
Da, sve je to lepo u teoriji. Međutim kao i...