INFONET-468X60-BANNER

Srbija kreće u izgradnju šest novih auto-puteva

12.11.2019. | Tanjug

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da je u Srbiji od 2014. godine izgrađeno oko 320 kilometara auto-puteva.

Ona je na TV 02 rekla da je Srbija ove godine završila kompletan drumski Koridor 10 i naglasila da se više nikad neće desiti da se jedan auto-put gradi 50 godina, jer to znači da je država zatvorena u transportnom smislu.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Ona je istakla da se poslednjih godina, zahvaljujući puštanju novih deonica auto-puteva, povećao broj vozila koji prolazi kroz Srbiju, sa 34 miliona vozila 2012. na skoro 60 miliona koliko će iznositi ove godine. Kako je saopšteno iz njenog kabineta, podsetila je i da se danas od severa do juga Srbije, od Horgoša do Preševa, putuje oko pet sati, a, na primer, od Beograda do granice s Bugarskom manje od tri sata.

- Pored brzine putovanja, auto-put znači i veću bezbednost saobraćaja, ali i ono što je nama najvažnije, a to je mogućnost da se Srbija razvija i ljudi ostanu da žive u svojim mestima, da ne moraju svi da dolaze da žive u Beogradu ili da odlaze iz Srbije - dodala je Mihajlovićeva.

Ona je najavila da Srbija kreće u izgradnju šest novih auto-puteva, od kojih su na dva - Preljina-Požega i Sremska Rača - Kuzmin - već počeli radovi, a do kraja godine očekuje se da počnu na još dva.

- Radovi na Moravskom koridoru trebalo bi da počnu kod Kruševca, a za auto-put i brzu saobraćajnicu Ruma-Šabac-Loznica 19. novembra potpisaćemo komercijalni ugovor i vrlo brzo početi radove. Iduće godine počećemo radove i na prvoj deonici auto-puta Niš-Merdare-Priština, od Niša do Pločnika, a pripremamo se i za realizaciju potpuno novog projekta, takozvanog Šumadijskog koridora 'Vožd Karađorđe', za koji tek krećemo da radimo projektno-tehničku dokumentaciju - navela je Mihajlovićeva.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;