INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Rupe po ulicama i ispucali asfalt u Kaluđerici

09.10.2019. | J. Dinčić | Novosti

Raskopane ulice, česta pucanja vodovodnih cevi i izlivanje kanalizacije problemi su koji već skoro godinu dana muče stanovnike u naselju Kaluđerica. Da je kolovozu kojim saobraća i linija javnog gradskog prevoza potrebna hitna sanacija, svedoči i činjenica da je asfalt ispucao i na mestima gde je pre zime saniran.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Na pojedinim delovima put je potpunosti ulegao u zemlju, a rupe su se ispunile podzemnim vodama. Problem je i potpuno uništen trotoar u Ulici vojvode Stepe Stepanovića, koji je bio iskopan zbog postavljanja vodovodnih cevi, a koji nikada nije vraćen u prvobitno stanje. U kišnim danima žitelji ovog gročanskog naselja prinuđeni su da gaze po blatu jer alternativne staze ne postoje. Pešački mostići koji spajaju trotoare su zarđali i urasli u rastinje koje od proleća nikao nije posekao.

Česta su i izlivanja iz kanalizacione mreže jer postojeći kapaciteti nisu dovoljni da podmire nove priključke. Dodatni problem predstavljaju i višespratnice koje neprestano niču na teritoriji ovog naselja, a koje se priključuju na otvoreni fekalni kolektor, inače, jedini u ovom naselju. Međutim, iako je za ovu godinu budžet Opštine Grocka skoro dupliran i iz gradske kase izdvojeno oko 950 miliona dinara, opštinski čelnici za sanaciju glavnog puta i uništenih staza nisu izdvojili novac. Na pitanja Novosti nadležni iz Opštine Grocka nisu dali nikakva objašnjenja.

Kako bi se konačno rešio problem nedostatka kanalizacione mreže, uskoro bi trebalo da počne izgradnja 12 kilometara primarne i 105 kilometara sekundarne mreže u Kaluđerici. Na adresu Direkcije za građevinsko zemljište koja je raspisala tender za idejno rešenje kanalisanja, stigle su dve prijave. Procenjena vrednost posla je 14 miliona dinara, ali datum početka radova još nije poznat.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;