IZOLACIJA-468X60-BANNER

Gradi se novi kružni tok na ulazu u Kikindu

04.10.2019. | M. Mr. | Dnevnik

Novi kružni tok gradi se na ulazu u Kikindu iz pravca Bašaida, a poslovi započeti 12. avgusta treba da budu završeni za mesec i po dana.

Vrednost ove investicije je oko 50 miliona dinara, za šta je iz gradskog buyeta Kikinde izdvojeno 17 miliona dinara, a preostala sredstva obezbedilo je JP Putevi Srbije.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Ovaj projekat je veoma važan za Kikindu i zbog buduće industrijske zone „Rasadnik”. Kada je 2016. doneta odluka o izgradnji nove industrijske zone, nametnuo se problem pristupnog puta. Podsećam da smo se pre nekoliko godina odlučili i za izmenu slike ovog dela grada i oživljavanja celokupne oblasti. Nešto smo na tom planu već uradili. Nakon završetka kružnog toka, fokusiraćemo se na izgradnju saobraćajnica u samoj industrijskoj zoni - najavio je prilikom obilaska gradilišta kružnog toka gradonačelnik Pavle Markov.

Markov je dodao da, iako je prvobitno bilo planirano da ovaj kružni tok bude izgrađen tokom prošle godine, nije izgubljeno puno vremena, niti su propuštene neke aktivnosti, nego da je važno da se uskoro stiže do cilja.

Šef gradilišta Zoran Telečki potvrdio je da je dosad okončano oko 90 odsto zemljanih radova. Postavljeni su novi opštički i podzemni kablovi za visoki napon. Za nedelju dana sledi izrada slojeva od tucanika, rekao je Telečki.

Posao na izgradnji je poveren novosadskoj firmi Graditelj NS, dok je kikindski Graditelj angažovan kao podizvođač.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;