INFONET-468X60-BANNER

Izmena projekta obnove Trga Republike skratiće rok završetka radova

18.04.2019. | S. B. M. | Novosti

Radovi na Trgu republike uveliko su u toku, a prema najavama čelnika trebalo bi da budu gotovi do 1. sepetembra, mesec i po dana pre prvobitno planiranog roka. Gradski čelnici tražili su način da ubrzaju radove i rešenje su uspeli da nađu kroz organizaciju gradilišta i u izmeni projekta.

Posle nedavnih razgovora predstavnika Grada i Strabaga, izvođača radova, odlučeno je da radnici na gradilištu rade do 23č, iako su i sa prvobitnom dozvolom imali odobrenje da rade 24 časa. Radove bi trebalo da ubrza i isključenje kontaktne mreže, koja je u funkciji tokom noći i jutra kada se trolejbusi vraćaju u garažu na Dorćolu.

Beograd (www.pixabay.com)

- Izmene projekta koje smo uradili u tehničkom i inženjerskom smislu podrazumevaju način tretiranja podložnih slojeva - objašnjava za Novosti glavni gradski urbanista Marko Stojčić. - Našli smo način da ne čekamo mesec i po dana na sušenje betona koji se izliva pre postavljanja kamenih kocaka. Novi način tretiranja podložnih slojeva uštedeće nam vreme i pojeftiniti rekonstrukciju, ali to neće biti nauštrb kvaliteta.

Prioritet je da se pre postavljanja kamene kocke na kolovozni deo sredi unutrašnja infrastruktura, kako bi se saobraćaj pustio što pre. U sklopu ovoga biće uređena Kolarčeva, deo Makedonske i Vasine ulice. Ipak, i po završetku radova trole odavde neće biti izmeštene sve dok se ne sagradi terminus u Dunavskoj ulici,.

Kada projekat širenja pešačke zone bude gotov, Trg republike biće zona umerenog saobraćaja. Ovuda će moći da se kreću samo dostavna i vozila hitnih službi, a ići će i tramvaj na liniji 1, od Slavije do Kalemegdana.

Direkcija za gradsko građevinsko zemljište juče (17.04.2019) je raspisala tender za proširenje pešačke zone, koji je podeljen u dve partije. Prva obuhvata izradu tehničke dokumentacije za proširenje pešačke zone Knez Mihailove, na delu od Vasine do Uzun Mirkove, kao i izradu Idejnog rešenja tramvaja na potezu Slavija - Kalemegdan. Druga se odnosi na proširenje pešačke zone Knez Mihailove, na deo orijentisan prema Savskoj padini.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;