INFONET-468X60-BANNER

Gradiće se zgrade nekoliko fakulteta

01.03.2019. | Tanjug

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je da je Vlada Srbije izdvojila sredstva za izgradnju zgrada nekoliko fakulteta. Državnim sredstvima predviđena je izgradnja umetničkog kampusa na Novom Beogradu u bilizini Hotela Hyatt na površini od 20.000 kvadrata. Šarčević je istakao da je Fakultet muzičke umetnosti prioritet u izgradnji novog prostora, a da je sledeći na listi Fakultet primenjene umetnosti.

Projekat umetnički kampus započet je izgradnjom Fakulteta dramskih umetnosti na Novom Beogradu, ali izgradnja objekata za Fakultet muzičke umetnosti i Fakultet primenjene umetnosti nije nastavljena, jer je na planiranom zemljištu došlo do promene vlasnika, a zamenu za taj prostor, država je ranije Univerzitetu umetnosti ponudila prostor na Topčideru.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Ministar kaže da je državnim sredstvima predviđena i izgradnja zgrada Geografskog fakulteta i Fakulteta bezbednosti, a da je za zgradu Biološkog fakulteta konačno rešenje da se započeta zgrada u Botaničkoj bašti sruši, a na njenom mestu izgradi nova od 5.900 kvadrata.

Među fakultetima koji će dobiti novu zgradu je i Fakultet organizacionih nauka. Novo, moderno krilo biće izgrađeno pored glavnog ulaza postojeće zgrade. Prema planu koji je Direkcija za izgradnju uradila u julu, direktna veza dva objekta biće ostvarena manjom rekonstrukcijom na staroj zgradi, tačnije, izgradnjom zatvorene pasarele u visini prvog sprata. Pored novih prostorija za studente, planirano je da zgrada dobije i dvospratnu podzemnu garažu, čime će biti rešen problem parkiranja na prilaznom platou ispred objekta. Prema ugovoru koji je Fakultet potpisao sa Ministarstvom prosvete, izgradnja novog objekta trebalo bi da počne ove godine, i da bude završena tokom 2020. godine.

Univerzitetima u Beogradu i Novom Sadu, kaže on, nedostaje oko 2.500 studentskih ležajeva za internacionalizaciju.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;