INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Sve spremno za početak rekonstrukcije Karađorđeve ulice

08.11.2018. | S.B.M. | Novosti

Sledeće godine prestonica će biti veliko gradilište. Zbog rekonstrukcije najopterećenijih saobraćajnica, koje će se odvijati uporedo i to već početkom proleća, građani će morati da se priviknu na zastoje i kolapse. Jedini obimniji radovi koji će početi sada su oni na obnovi Karađorđeve, od Brankovog mosta do Beogradske tvrđave, zajedno sa sređivanjem keja, a zamenik gradonačelnika Goran Vesić je precizirao da bi sa njima moglo da se počne za 10 dana.

Prema najavi, u prvoj polovini sledeće godine počinje rekonstrukcija Savske ulice.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Kada završimo Savsku, onda počinjemo rekonstrukciju Kneza Miloša sa izgradnjom podzemne garaže od Mostara do Nemanjine, i to će biti prva ulica koja će u jednom nivou imati podzemnu garažu sa više od 400 parking mesta. Paralelno sa Savskom završiće se i Bulevar Vudroa Vilsona u okviru Beograda na vodi, koji će povezivati Sajam i sadašnju autobusku stanicu. Do septembra sledeće godine biće završen Savski trg na kome će biti postavljen monumentalni spomenik Stefanu Nemanji, a Železnička stanica postaće muzej.

Sledeće godine počinje rekonstrukcija ulica 27. marta, Kraljice Marije, Džordža Vašingtona i Cara Dušana, od Ruzveltove do Kalemegdana.

- Sredinom 2019, povezaćemo tramvajskom linijom Banovo brdo i Novi Beograd. Raspisaćemo tender krajem ove godine kako bismo sledeće godine počeli izgradnju novog Savskog mosta na mestu starog tramvajskog, kao i njegovo premeštanje na Novi Beograd između blokova i Ade Ciganlije. Završićemo rekonstrukciju Trga republike i odmah obnavljamo Vasinu ulicu, dakle širimo pešačku zonu, i radimo rekonstrukciju Studentskog trga - najavio je zamenik gradonačelnika.

On je dodao da u martu počinje da se gradi podzemna garaža na Studentskom trgu.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;