INFONET-468X60-BANNER

Uskoro počinje spajanje Ulice Bate Brkića i Futoškog puta

01.11.2018. | 021.rs

Nakon decenija čekanja i nekoliko godina koliko je bilo potrebno da se otkupi zemljište, urade projekti i sprovedu tenderi, Grad Novi Sad će u narednim mesecima početi da spaja Ulicu Bate Brkića sa Futoškim putem. Ovi radovi koji će omogućiti da se Ulica Bate Brkića produži za oko 500 metara preko nekadašnjeg naselja Tozinovac, najstarijeg dela Satelita, i da bude saobraćajnica bulevarskog tipa, koštaće više od 372 miliona dinara sa PDV-a.

Prema informacijama 021.rs, izgradnju kolovoza i staza, vodovodne i kanalizacione mreže, kao i javne rasvete uz rušenje preostalih objakata na trasi buduće saobraćajnice, dobila je grupa ponuđača na čelu sa firmom Put invest iz Sremske Kamenice. Pored njih radove, koji će trajati 240 dana, odnosno osam meseci, izvodiće i novosadska preduzeća Invest-inženjering, Energotehnika-Južna Bačka, Struja, Energy pro i AB & Co Geosystems. Njihova ponuda na tenderu je prihvaćena jer drugi ponuđač Feman iz Jagodine, koji je dao nižu ponudu od samo 180 miliona dinara, nije imao ispravnu dokumentaciju.

Ovi veliki radovi će početi nakon što Gradska uprava pribavi sve neophodne dozvole, prođu rokovi za žalbu i obavi se druga priprema. Izvesno je da se početak gradnje može očekivati do kraja ove godine. To znači da bi već u drugoj polovini 2019. godine Ulica Bate Brkića mogla da se spoji sa Futoškim putem.

Prema projektu predviđeno je da Ulica Bate Rrkića bude bulevarskog tipa, tj. biće široka oko 40 metara sa po dve kolovozne trake od po tri metra, razdelnim ostrvom i obostranim biciklističkim i pešačkim stazama, kao i parkinzima. Proširiće se i deo ulica Anđe Ranković i Antona Urbana, sagraditi dve prateće režijske saobraćajnice, kao i kružni tok na uglu ulica Anđe Ranković i Braće Dronjak. U novom delu Bate Brkića biće sagrađena i autobuska stajališta za potrebe GSP-a, ali za sada nije poznato koje linije će ići ovuda.

 

Komentari: 1

Kordunas 12.11.2018 20.55.31

Nadamo se skorom početku radova i kraju tog rugla grada !!

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;