SFSOPLATE-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Nakon obustave tendera za izgradnju severnog kraka Koridora 10 - pregovori sa ponuđačima

26.02.2010. | Beta

Predsednik tenderske komisije Dejan Kovačević izjavio je juče da bi sledeće sedmice trebalo da počnu direktni pregovori sa ponuđačima na tenderu za izgradnju 110 kilometara leve trake autoputa na severnom kraku Koridora 10.

"Tender je obustavljen zbog nepravilosti u svim ponudama i sada se prema Zakonu o javnim nabavkama ide u direktne pregovore", kazao je on. Kovačević je kazao da su ponuđači obavešteni o odluci i da do 1. marta imaju rok za žalbu.

Na tender za izgradnju deonica leve trake autoputa od Horgoša do Novog Sada i od Kelebije do Subotice ponude su dostavili konzorcijum srpskih firmi čiji je nosilac Preduzeće za puteve "Beograd", slovenačka kompanija Primorje i hrvatska firma Hidroelektra niskogradnja u konzorcijumu sa firmom Vojput iz Subotice.

Ministarstvo za infrastrukturu Srbije obustavilo je tender za izgradnju 110 kilometara leve trake prošle sedmice pošto nisu bili ispunjeni uslovi za izbor najpovoljnije ponude. Konzorcijum domaćih firmi ponudio je najnižu cenu od 9,97 milijardi dinara, ali je u ponudi navedeno da će se ta cena naknadno uskladiti sa inflacijom.

Hrvatska firma ponudila je izgradnju te deonice za 11,55 milijardi dinara, a slovenačka za 13,47 milijardi dinara. Prema navodima medija, da bi ponude bile ispravne domaći konzorcijum bi trebalo da ponudi fiksnu cenu, srpsko-hrvatski konzorcijum postojeću garanciju da zameni garancijom kod banke registrovane u Srbiji, a slovenačko Primorje da snizi cenu.

U konzorcijumu koji predvodi Preduzeće za puteve Beograd su i Putevi Užice, Borovica transport iz Rume i Planum iz Beograda.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


TOYOTA-300X250-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nikola 03.09.2024.
Prodje jun odavno, djubra i napustenih pump...
Maja Gavric 23.08.2024.
Moram priznati da sam malo zatecena ovim re...
Marko 19.08.2024.
Bravo, i hvala za edukativni tekst
Antihrist 19.08.2024.
Opet Kraljevo osta poslednja rupa na sviral...
Milan 12.08.2024.
Šteta što prvo nije napravljena pruga BG - ...

;