INFONET-468X60-BANNER

Pijaca na Senjaku imaće tri nivoa

26.06.2018. | J. Dinčić | Novosti

Potpuno novim sjajem trebalo bi da zasija pijaca „Senjak". Međutim, iako je napravljeno idejno rešenje, tačan datum početka radova još nije poznat. Kako stoji u zvaničnom saopštenju na sajtu JKP Gradske pijace, Urbanističkim projektom je planirano sprovođenje planske dokumentacije, kao i izrada tehničke dokumentacije za dobijanje građevinske dozvole za rekonstrukciju ove pijace.

Kompleks tržnice trebalo bi da se prostire od Ulice Koste Glavinića do Bulevara vojvode Mišića. U planu je da deo između dve saobraćajnice, pored zgrade pijace, bude preuređen u prostor sa šetalištem i zelenilom.

Sam objekat pijace imaće otvoreni i natkriveni deo. Novi prodajni prostor zauzimaće 1.500 kvadratnih metara. Na prizemnom nivou nalaziće se prodajni prostor u vidu bokseva i pijačnih tezgi modernog dizajna, dok će galerija biti prilagođena za kafe-restoran.

Nivo niskog prizemlja određen je za logistiku, za magacine i hladnjače neophodne za funkcionisanje pijace. Takođe, u tom delu planirani su i parkinzi za dopremanje robe, prostor za privremeno odlaganje sekundarnih sirovina i tehničke prostorije. Ispod prostora niskog prizemlja predviđen je deo za garažu, sa optimalnim brojem parking-mesta i pristupima iz obe ulice.

- Pozicija Sajma u podnožju biće iskorišćena kako bi se sadržajima privukao što veći broj turista, odnosno posetilaca Sajma - navedeno je na zvaničnom sajtu JKP Gradske pijace. - A sve će biti pre svega prilagođeno stanovnicima ovog dela grada.

Navedeno je i da će pijačni plato i fasade biti funkcionalni i u skladu sa namenom objekta, odnosno laki za održavanje. Posebno će biti posvećena pažnja parternom uređenju, tačnije kompleks će biti opremljen pešačkim stazama, rampama, zelenilom i savremenim mobilijarom.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;