INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Gradi se 428 stanova za izbeglice u Novom Sadu

29.12.2017. | Z.Grumić | Novosti

Već početkom naredne godine u novosadskom naselju Veternik počinje izgradnja 276 stanova za izbegličke porodice, a ubrzo potom još 152 stambene jedinice u Futogu, u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja.

Projekat koji se realizuje uz pomoć donatora u četvrtak (29.12.2017) su na konferenciji za novinare u Novom Sadu predstavili gradonačelnik Miloš Vučević, republički komesar za izbeglice Vladimir Cucić i Žarko Mićin, predsednik novosadske Komisije za rešavanje stambenih pitanja izbeglih.

- Grad je obezbedio dobru lokaciju, a za njeno opremanje i 24 miliona dinara iz budžeta - rekao je Vučević. - Stanovi za izbegličke porodice koje od devedesetih godina prošlog veka još nisu rešile stambeni problem, grade se sredstvima Banke za razvoj Saveta Evrope, posredstvom republičkog Komesarijata za izbeglice i migracije i Jedinice za upravljanje projektima.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

Cucić je istakao da će posle skupštine donatora u Parizu biti doneta odluka o izgradnji još 70 stambenih jedinica u okviru potprojekta 9, takođe u Veterniku.

- Novi Sad je prema tome u ovom trenutku, jedno od najvećih socijalnih gradilišta u zemlji, na koje možemo da budemo ponosni - naglasio je Cucić.

O tome ko će dobiti pravo zakupa, a time i otkupa stanova odlučivala je Komisija za rešavanje stambenih pitanja izbeglih lica Novog Sada. Toj komisiji je za 276 stanova u Veterniku pristiglo ukupno 693 prijave, tako da će oni koji su ostali „ispod crte" moći da konkurišu za stanove u Futogu.

Očekuje se da će stanovi u Veterniku biti završeni i useljeni do kraja 2019. godine. Bodovna lista, odnosno Odluka sa listom korisnika, objavljena je na sajtovima Grada Novog Sada i Komesarijata, a dostupna je i u svim novosadskim mesnim zajednicama.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;