Počeli radovi na izgradnji fekalne kanalizacione mreže u Krnjači

25.08.2017. | Tanjug

Prva faza radova na izgradnji fekalne kanalizacione mreže u Krnjači je počela, nakon što se to naselje decenijama borilo sa nedostatkom kanalizacije. Druga faza, kako je najavio gradski menadžer Goran Vesić, počeće sledeće godine. Vesić je u društvu predsednika opštine Palilula Aleksandra Jovičića obišao početak radova, čiji će prvi deo koštati 42 miliona dinara. U okviru prvog dela, rekao je tom prilikom Vesić, biće urađeno 2,2 kilometra kanalizacione mreže, a kasnije dodatnih 5,5 kilometara.

- Kada budemo završili i drugu fazu, koja će koštati 50 miliona dinara, priključićemo preko 480 domaćinstava - rekao je gradski menadžer.

Krnjača decenijama nema kanalizaciju, kaže Vesić i dodaje da je to najveći problem ljudi koji žive ovde.

- Naselja nastala na levoj obali Dunava su građena neplanski, to je država dozvoljavala duže od 50 godina, nije bilo ni infrastrukture, kanalizacije ni puteva, ali sada to dovodimo u red - istakao je.

Prema njegovim rečima, u projektu izgradnje kanalizacije na Krnjači koja treba da ima oko 80 kilometara učestvuje i Direkcija za građevinsko zemljište.

- Mi ćemo sve uraditi da to počne 2018. i moramo rešiti kanalizaciju za veći deo Krnjače, jer je to njihov najveći problem - rekao je Vesić.

On je najavio i četiri crpne stanice koje će vodu prebacivati u novo postrojenje otpadnih voda, odnosno prečišćenu vodu ubacivati u Dunav.

Direkcija za građevinsko zemljište radi feklanu kanalizaciju, ali treba, kaže Vesić, napraviti i atmosfersku kanalizaciju jer su kiše takođe problem za stanovnike Krnjače.

Osim Krnjače, prema njegovim rečima, kanalizacija je najveći problem celog Beograda, jer trećina grada nema kanalizaciju.

- Gradska uprava je počela da radi postrojenje za preradu otpadnih voda, to je jedna od pet fabrika koje ćemo raditi. Na taj način ćemo u narednih 10 godina uspeti da rešimo stvar, i da kanalizacija više ne bude problem u Beogradu - poručio je on i najavio izgradnju kanalizacije i u Surčinu.

- Ono što je važno jeste da započnemo i crpnu stanicu dva koja se nalazi na drugom kraju Krnjače i koja će pomoći da se povežu ostala obližnja naselja - rekao je predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić i dodao da je to desetogodisnji projekat za koji je neophodno naći velika sredstva.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Maja 19.10.2019.
Gde mogu da nabavim ovakav beton? I po koj...