INFONET-468X60-BANNER

Akva-park pod krovom „Spensa"

20.12.2016. | N.Subotić | Novosti

„Spens“, poznati simbol Novog Sada mogao bi da bude obogaćen novim sadržajima. Najstariji sportsko-poslovni centar ne samo kod nas, već i u regionu, mogao bi, kako se planira, da dobije moderan akva-park pod svojim krovom, a uz njega i savremeni hotel. Ova inicijativa već uveliko se razmatra, a kao mogući način finansiranja ozbiljnog projekta pominje se javno-privatno partnerstvo.

- Novi Sad ima velike potencijale, a prostor oko „Spens"-a postaje sve atraktviniji, pre svega, jer se u neposrednoj bilizini gradi jedan od najvećih tržnih centara, ne samo u Srbiji - objašnjava Dejan Kovač, predsednik Graskog odbora. - Samim tim, smatramo da bi bilo jako dobro da se i JP Sportski i poslovni centar „Vojvodina" uključi i da svoje, inače bogate sadržaje, upotpuni akva-parkom, ali i hotelom, naravno, visoke kategorije.

Kako navodi Kovač, moderno zdanje bi omogućilo gostima grada Novog Sada, za koju godinu i evropskom prestonicom mladih i kulture, da iskoriste sve prednosti smeštaja i turističkih usluga, koje bi im bile ponuđene, a već postoje zainteresovani investititori, kako iz inostranstva, tako i iz naše zemlje, koji bi sigurno ušli u posao.

- Na taj način, praktično, Novi Sad bi mogao da postane centar za zabavu, sport i relaksaciju, gde bi na jednom mestu imali gotovo 200.000 kvadratnih metara sa tim sadržajima - ističe Kovač. - Ne treba ni da pominjem koliko bi to bilo značajno za sam grad, a i graski budžet.

Sagovornik naglašava da je preduslov za realizaciju ovakvog ambicioznog plana, kao i za ozbiljne infrastrukturne investicije, promena Generalnog urbanističkog plana.

- I dalje ostaje potreba da se investititorima omogući da grade nove objekte bez ograničenja visine - kaže Kovač. - Nadamo se da će ova inicijativa, koju smo već pokrenuli, naići na plodno tlo i da će Novi Sad dobiti priliku da postane ono što i zaslužuje - velegrad.

Ovakve promene, kako napominje Kovač, trebalo je da budu realizovane još donošenjem GUP-a 1994. godine, ali se to nije dogodilo, pa je nedovoljno gradskog građevinskog zemljišta iskorišćeno, zbog gradnje zgrada sa četiri ili pet spratova, i Novi Sad se razvijao u širinu, umesto u visinu.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;