Uskoro tenderi za rekonstrukciju kliničkih centara

14.12.2016. | eKapija

Ministarstvo zdravlja Srbije objavilo je prethodne raspise i tako najavilo da će u 2017. godini raspisati javni poziv za rekonstrukciju tri klinička centra - Srbije, Vojvodine i Kragujevca. Javni pozivi će biti objavljeni u „Službenom žurnalu EU“ i „Službenom glasniku Srbije“.

Ovi projekti će finansirati iz sredstava Evropske investicione banke, s kojom je Republika Srbija potpisala ugovor o modernizaciji, unapređenju i proširenju četiri tercijarne bolnice u Srbiji.

Klinički centar Srbije očekuje renoviranje i proširenje dela postojeće centralne bolničke zgrade (ukupne površine oko 86.000 m²), kao i izgradnja novih tehničkih blokova A, B i D, izgradnja parkinga i spoljno uređenje.

Kada je reč o Kliničkom centru Vojvodine, planirani radovi se odnose na rekonstrukciju i dogradnju postojeće bolničke zgrade ukupne bruto površine oko 33.200 m², dogradnju tople veze i izgradnju novih tehničkih blokova T1 i T2, parkinga i spoljnog uređenja.

Rekonstrukcija Kliničkog centra Kragujevac obuhvata završetak glavnog projekta i izgradnju novog objekta tehničkog bloka, zgrade medicinskog otpada i rekonstrukciju celog tehno-ekonomskog bloka sa promenom namene i uređenje partera.

Prethodna obaveštenja objavljena su 12. decembra 2016, a javne nabavke će biti objavljene najmanje 30 dana od tog datuma, navedeno je.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Veoma sam zadovoljan sa vašim solarnim sist...
Miloš 01.01.2020.
Ona trolejbuska okretnica, koju je neki "mo...
SAŠA 23.12.2019.
Ovo je dokaz da građane ne treba uzimati mn...
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...