"Sekopak" uspostavlja sistem za upravljanje ambalažnim otpadom u regionu Leskovca

28.01.2010. | eKapija

Organizacija "Sekopak" potpisala je danas (27. januar 2010. godine) Ugovor o uspostavljanju sistema za upravljanje svim vrstama ambalažnog otpada za region i Grad Leskovac sa "Porr Werner&Weberom" i Leskovcem.

Tim ugovorom, "Sekopak", Grad Leskovac i okolne opštine (Lebane, Medveđa, Vlasotince, Vladičin Han i Crna Trava), kao i "Porr Werner&Weberom" uspostavljaju sistem za upravljanje svim vrstama ambalažnog otpada u celom region, t.j. uvode primarno razvrstavanje svih vrsta ambalažnog otpada: plastike, papira, kartona, stakla, drveta i svih metala, od strane građana, industrije i komercijalnog sektora.

"Sekopak", kao organizacija odgovornih kompanija koje plasiraju robu široke potrošnje na tržište Srbije, se time obavezala da finansijski podrži aktivnosti komunalnog preduzeća u regionu Leskovac, a koje se tiču sakupljanja, razvrstavanja, baliranja, transporta i reciklaže ambalažnog otpada.

Ovim ugovorom, "Sekopak" nastavlja jos 2006. započet posao stabilizacije sistema reciklaže u Srbiji i na taj način doprinosi daljem ispunjavanju nacionalnih ciljeva koje je država postavila na polju saniranja ambalažnog otpada.

Inače, rok za usklađivanje sa usvojenim zakonima o otpadu i ambalažnom otpadu ističe krajem maja 2010. godine.

 

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
mile 15.10.2020.
Lepsa je nasa na Slaviji.
Bojan 17.09.2020.
Rokovi su prosli...zjape rupe, tu i tamo na...
Andrea 13.09.2020.
Svidja mi se ova ideja ali ne znam koliko j...
Žilijen 09.09.2020.
Da li ima neka informacija o ovom tenderu? ...
Milan 07.09.2020.
Prave prototip koji će moći da skladišti 1k...