Odlaže se otvaranje deonice Ljig-Preljina

10.08.2016. | B92

Mandatar za sastav nove vlade Aleksandar Vučić izjavio je da će otvaranje deonice Ljig-Preljina na Koridoru 10 biti odloženo jer izgradnja tunela kasni.

Vučić je tokom rasprave u parlamentu kazao da postoje problemi na izgradnji dva tunela na deonici Ljig-Preljina, zbog čega će otvaranje, planirano za kraj avgusta, biti odloženo.

“Možemo jednu cev da probijemo, ne obe i zato nećemo ni da otvaramo dok se ne završi sve”, naveo je Vučić. 

On je naveo da su radovi na deonici Lajkovac – Ljig, koje radi kineski izvođač, ubrzani, “da bismo mogli, posebno Beograđani kod Ćelija da uđu na auto-put i da idu sve do Čačka auto-putem, zato smo ih zamolili da ubrzaju”. 

Vučić je govoreći o izgradnji auto-puteva kazao da to nije nimalo jeftino i naveo da izgradnja samo jednog kilometra košta najmanje pet miliona evra. 

Taj iznos ide i do 18 miliona evra u Sićevačkoj klisuri, gde je gradnja veoma komplikovana, kazao je Vučić. 

Ilustracija (www.pixabay.com)

Mandatar je istakao da je u mandatu prethodne vlade izgrađeno više puteva nego u mandatima mnogih pre toga. 

Vučić je rekao da država radi na projektima koje realno može i da finansira, jer mnogo je ideja, ali nedostaje novac. 

"Mi smo nekada imali zakazanih projekata za 25 milijardi, ali to Srbija ne može da ispuni. Imamo sada 3,6 milijardi i u problemu smo zbog toga", objasnio je on odgovarajući poslanicima u Narodnoj skupštini. 

Posebno je pomenuo važnost "ipsilon kraka" kod Subotice, i to ne samo za građane tog dela Srbije, već i za investitore iz industrijske zone, jer su se svi, kako je naveo, od Kontinentala do Svarovskog, žalili da imaju problema zbog prolaska kroz grad, što im pravi gubitke u novcu i vremenu. 

Kako je primetio, svi u Srbiji čekaju da država završava puteve, škole, a mi i dalje za prosvetu izdvajamo mnogo više od nekih drugih zemalja, ali isključivo za plate prosvetnih radnika i to zato što imamo veći broj izvršilaca nego neke zemlje s većim brojem stanovnika. 

"Ljudi misle da država može da uradi puteve u svakom zaseoku, iako to nije realno", naveo je dodajući da je vlada uredila finansije pa je mogla dosta toga da učini.

 
Share |

Komentari: 1

Balkan 15.08.2016 10.51.24

U mnogim drzavama ima mnogo manje administracije u odnosu na broj stanovnika gospodine Predsednice Vlade i nije problem i visku profesora nego je problem sto programi i nastava ne vrede ama bas nista jer djaci izlaze iz skola sa kakvim znanjem?

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Predrag 24.07.2021.
Interesuje me cena po mq kako se krece
Saša 19.07.2021.
A je l' može prvo obilaznica oko Kragujevca...
Aleksa 14.07.2021.
Glavnu stavku niste naveli, a to je, trenut...
DARKO 12.07.2021.
Zato što su najkorumpiranija državna instit...
Rasa 08.07.2021.
Koji je uslov za dobijanje subvencije za fa...