Nova zgrada RTV za tri godine

23.06.2016. | RTV

Predsednik Pokrajinske Vlade Igor Mirović u svom ekspozeu kao jedan od prioriteta, najavio je izgradnju nove zgrade „Radio-televizije Vojvodine“. Neki od preduslova za to već su ostvareni, a procenjuje se da bi sve moglo da bude gotovo za tri godine.

Za novu zgradu „Radio-televizije Vojvodine“ postoji idejno rešenje. Urađena je projektno-tehnička dokumentacija, dobijeni su lokacijski uslovi, a urađen je i detaljni urbanistički projekat, u skladu sa detaljnim urbanističkim planom.

- „Radio-televizija Vojvodine“ je uradila i projekte uklanjanja srušenih objekata, a za to je potrebno dobiti dozvole i saglasnost. Potom sledi dobijanje građevinske dozvole, čime bi počeo investicioni proces, uz zatvaranje finansijske konstrukcije i raspisavanje javnih nabavki, za početak izgradnje - kaže Jovan Bačić, direktor PJ Tehnika i tehnologija.

Nova zgrada i televizije i radija našla bi se na mestu stare, uništene u NATO bombardovanju.

Kamen temeljac za dom „Televizije Novi Sad“, na Mišeluku, postavljen je na današnji dan 1973. godine, a poslednji deo kompleksa od preko 23.000 metara kvadratnih useljen je 1996. Od 1999. godine Televizija je u zgradi NIS-a.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Maja 19.10.2019.
Gde mogu da nabavim ovakav beton? I po koj...