Počela rekonstrukcija termalnih bazena na Paliću

11.05.2016. | J. Lemajić | Novosti

Već godinama se govori da su geotermalni potencijali Palića potpuno neiskorišćeni, ali dosad nije postojala volja, ali ni novac, da se zaista uloži u oživljavanje banjskog turizma. Prvi korak je načinilo je preduzeće „Park Palić“ i počelo rekonstrukciju termalnih bazena.

Prva faza radova predviđa prečišćavanje i dezinfekciju termomineralnih voda i sanaciju bazena, za šta će preduzeće izdvojiti tri miliona dinara. U narednoj fazi bazeni će se pokriti i izgradiće se podno grejanje na površini od oko 400 kvadratnih metara, a potom sledi rekonstrukcija kabina. Posao bi trebalo da bude završen do kraja leta, a novac je obezbeđen putem konkursa Ministarstva trgovine i turizma.

Mašinska soba je srce ovog bazenskog kompleksa, jer je to mesto gde se voda prečišćava i dezinfikuje. Ona je bila van funkcije poslednjih 15 godina, jer je posle poplave uništena većina opreme.

- Vraćanje u život ove tehničke opreme nije nimalo jednostavno - kaže Miladin Vidaković, zamenik direktora preduzeća „Park Palić“. - Od oktobra prošle godine krenuli smo sa obnavljanjem, i to nam je odnelo dosta vremena i truda, ali odlučni smo da posao završimo i osposobimo banju za dalji rad i sprovedemo planirano za ovaj kompleks.

Sanacijom termalnog bazena i izgradnjom dodatnih pratećih sadržaja, banjski turizam na Paliću bi ponovo oživeo, a Muški štrand bi dobio novi izgled.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Maja 19.10.2019.
Gde mogu da nabavim ovakav beton? I po koj...