Bečej: Gradi se put prema Bisernom ostrvu

22.03.2016. | V. Jankov | Dnevnik

Investiranje u kategorisane i nekategorisane puteve bečejske opštine nastavlja se ovih dana. Pripremni radovi za preostala dva i po kilometra puta Bečej-Bačko Petrovo Selu su u toku, pa se očekuje da JP „Putevi Srbije“ uskoro, konačno, završe pomenutu deonicu puta Novi Sad-državna granica kod Horgoša.

www.pixabay.com

- U našoj nadležnosti su nekategorisani ili atarski putevi, koji se asfaltiraju ili tucanikom nasipaju sredstvima od zakupa državnog poljoprivrednog zemljišta. Lane smo uradili 12 ulica ukupne dužine oko 4.000 metara u naseljima Mala Bosna i Šištak, a sada na istoj lokaciji radimo preostale ulice u dužini oko 1.800 metara i put od Bačkog Gradišta do Bisernog ostrva u dužini oko 1.700 metara. Zimus smo odradili javnu nabavku, a čim su se stvorili uslovi da radne mašine izađu na teren krenula je investicija vredna 34,3 miliona dinara – rekao je predsednik opštine Bečej Vuk Radojević na radilištu u Batinskoj ulici naselja Mala Bosna.

Umesto da ova ulica bude među prvima gotova, jer je jedna od najkraćih, zbog nekih poteškoća koje su nastale tvrdoglavošću samih žitelja ulice, dočekali su da bude među poslednjima. Najvažnije je da su nesuglasice prevaziđene i leti prašina i tokom proleća i jeseni blato od sada će i za njih biti prošlost. Pre teških radnih mašina za asfaltiranje, JP „Vodokanal“ je obnovilo vodovodnu mrežu, kako ne bi došlo do kasnijeg kopanja po asfaltu.

- Idemo korak po korak i na ovaj način izjednačavamo nivo kvaliteta života naših sugrađana. Ne znam ih kojih razloga su pojedini delovi grada ranije bili nepravedno zapušteni, ali bili su. Sada ćemo nasipanjem tucanika u naselju Šištak 1 i duž puta uz postojeći kanal naselja Šištak, te asfaltiranjem ulica Batinska, deo Veljka Vlahovića, Milana Ješića Ibre i Milana Čiplića, stvoriti nesmetane uslove za saobraćajnu komunikaciju. Isto se odnosi i na put od Bačkog Gradišta prema Bisernom ostrvu, koji je zbog vikend naselja u Parku prirode Stara Tisa vrlu frekventan, ali je do sada bio potpuno nebezbeden – zaključio je prvi čovek bečejske opštine.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Darko 09.09.2019.
Po zakonu za sve nelegalno izgrađene objekt...
Miodrag 27.08.2019.
Jedno pitanje. Šta ako je investitor NN lic...
Mladen 20.08.2019.
Mogao je put za Cacak i preko Panceva, srec...
Nikola K. 12.08.2019.
Oni koji to rade nisu normalni. Taj kip je ...
Goran 10.07.2019.
Kada ce da se uradi put Sremska gazela u Do...