INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Rotacija znanja i iskustva za modernizaciju katastra

18.03.2016. | Novosti

Direktor „Republičkog geodetskog zavoda“ (RGZ) Borko Drašković najavio je da se u 8 centralnih beogradskih službi za katastar, pokreće pilot projekat rotacije državnih službenika pravne struke na rukovodećim pozicijama. Projekat je definisan na osnovu pozitivnog međunarodnog iskustva o primeni rotacije zaposlenih u istom hijerarhijskom nivou i platnom razredu. Ukoliko pilot projekat ostvari željene rezultate, na nivou celog RGZ bi se povećala transparentnost, pozdanost i dostupnost podataka katastra, a rokovi za rešavanje predmeta bi se skratili.

www.pixabay.com

Potrebno je utvrditi da li „Republički geodetski zavod“ ima kapacitet da uvede upravljanje po uzoru na korporativno organizovane katastare u Velikoj Britaniji i Holandiji. „Svetska banka“ podržava takav pravac razvoja kroz projekat kojim se finansira tehničko-tehnološki i institucionalni razvoj RGZ-a.

Službenici pravne struke će razmeniti znanja i iskustvo sa kolegam u novoj službi. Cilj je da se ostvari jednoobraznost u postupanju i primeni katastarske prakse.

Rotacija zaposlenih primenjuje se u organizacijama koje prikupljaju i upravljaju osetljivim informacijama, kao što su katastri, banke ili druge finansijske institucije, a jedan od ciljeva je prevencija mogućnosti da zaposleni koriste svoju radnu poziciju radi sticanja protivpravne koristi.

Menadžment RGZ-a će pažljivo pratiti rezultate projekta i efekte rotacije jer međunarodno iskustvo pokazuje da zaposlenima nije lako da izađu iz zone komfora rada u timu u kome su već uspostavljene prijateljske veze. Promena okruženja doprineće većoj fleksibilnosti državnih službenika, efikasnosti rada i povećanju poverenja građana u pouzdanost i kvalitet rada katastra.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;