INFONET-468X60-BANNER

Uručenje FSC COC sertifikata Pinolesu u ponedeljak na sajmu nameštaja

13.11.2009. | USAID

Dana 16. novembra 2009. godine, u 11:00 sati, u okviru 47. Međunarodnog sajma nameštaja, kompaniji Pinoles biće dodeljan međunarodni sertifikat FSC-COC.  Serifikat će im uručiti beogradski predstavnik sertifikacione kuće SGS iz Ženeve na ceremoniji koja će se održati na štandu Pinolesa (Hala 1, galerija).

FSC Chain of Custody (CoC) je internacionalni sistem sertifikacije koji  garantuje da su papir i proizvodi od drveta koji nose FSC oznaku napravljeni na socijalno odgovoran način bez ugrožavanja  životne sredine. Ova sertifikacija podrazumeva da su u celom proizvodnom procesu - od šume do samog potrošača - korišćena isključivo sertifikovana vlakna. FSC oznaka samim tim pruža garanciju da je finalni proizvod moguće pratiti do samog izvora koji mora biti unapred odobren.

Sertifikat će uručiti generalni direktor SGS-a gospodin Marinko Ukropina. Gospodin Matijas Kaindl, predstavnik Kronospana, najveće svetske grupacije za proizvodnju pločastih materijala od drveta koja je dugoročni poslovni partner Pinolesa će takođe govoriti, kao i gospođa Šeron Valentajn, zamenica direktora USAID Projekata za razvoj konkurentnosti Srbije koji je podržao firmu Pinoles u procesu sertifikacije.

Kompanija Pinoles d.o.o. je nakon implementacije i dobijanja sertifikata za ISO 9001:2000 standard, krenula u projekat uvođenja FSC COC standarda.  Renomirana sertifikaciona kuća SGS sa sedištem u Ženevi je odabrana da izvrši kontrolu i tada je kroz proveru potvrđeno  da preduzeće Pinoles d.o.o., zahvaljujući dobroj organizaciji i adekvatnom nadzoru, može da garantuje da drvo korišćeno za proizvodnju vodi poreklo iz šuma kojima je gazdovano na ekološki prihvatljiv način.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

PROMO TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;