Izgradnja fudbalskog stadiona u Sarajevu

25.01.2016. | Sarajevo Construction

Opština Stari Grad Sarajevo u toku 2016. godine izgradiće sportsko igralište na mestu nekadašnje kasarne u Faletićima. Projektom je planirano da na ovom mestu bude sagrađen moderan fudbalski stadion s pratećim sadžajima, tribinama i parkingom.

Međutim, u 2016. godini radiće se samo prva faza projekta što podrazumeva izgradnju sportskog terena sa svlačionicama, postavljanje ograde, rasvete i vanjsko uređenje. Kroz drugu i treću fazu, u narednim godinama, u zavisnosti od raspoloživih budžetskih sredstava, biće realizovan kompletan projekat.

Idejni projekat izgradnje stadiona na Faletićima predviđa igralište dužine 110 metara i širine 60 metara. Stadion bi trebao imati 3.500 mesta za sedenje, od kojih će 250 biti natkriveno. Zajednički plato imaće četiri kapije za ulaz, dok će službeni ulaz za VIP posetioce biti odvojen. Na zapadnoj strani projektovane su prateće prostorije u sklopu kojih će biti svlačionice za sportiste i za rekreativce, ostave, prostorije za sudije i za delegate.

Na prvom spratu bit će kancelarije, sala za konferencije, kao i ostava za sanitarije i čišćenje. Na drugom spratu planirana je kafeterija sa VIP salonom. U okviru projekta planirana je i izgradnja parking prostora.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Darko 09.09.2019.
Po zakonu za sve nelegalno izgrađene objekt...
Miodrag 27.08.2019.
Jedno pitanje. Šta ako je investitor NN lic...
Mladen 20.08.2019.
Mogao je put za Cacak i preko Panceva, srec...
Nikola K. 12.08.2019.
Oni koji to rade nisu normalni. Taj kip je ...
Goran 10.07.2019.
Kada ce da se uradi put Sremska gazela u Do...