Izgradnja fudbalskog stadiona u Sarajevu

25.01.2016. | Sarajevo Construction

Opština Stari Grad Sarajevo u toku 2016. godine izgradiće sportsko igralište na mestu nekadašnje kasarne u Faletićima. Projektom je planirano da na ovom mestu bude sagrađen moderan fudbalski stadion s pratećim sadžajima, tribinama i parkingom.

Međutim, u 2016. godini radiće se samo prva faza projekta što podrazumeva izgradnju sportskog terena sa svlačionicama, postavljanje ograde, rasvete i vanjsko uređenje. Kroz drugu i treću fazu, u narednim godinama, u zavisnosti od raspoloživih budžetskih sredstava, biće realizovan kompletan projekat.

Idejni projekat izgradnje stadiona na Faletićima predviđa igralište dužine 110 metara i širine 60 metara. Stadion bi trebao imati 3.500 mesta za sedenje, od kojih će 250 biti natkriveno. Zajednički plato imaće četiri kapije za ulaz, dok će službeni ulaz za VIP posetioce biti odvojen. Na zapadnoj strani projektovane su prateće prostorije u sklopu kojih će biti svlačionice za sportiste i za rekreativce, ostave, prostorije za sudije i za delegate.

Na prvom spratu bit će kancelarije, sala za konferencije, kao i ostava za sanitarije i čišćenje. Na drugom spratu planirana je kafeterija sa VIP salonom. U okviru projekta planirana je i izgradnja parking prostora.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Miloš 01.01.2020.
Ona trolejbuska okretnica, koju je neki "mo...
SAŠA 23.12.2019.
Ovo je dokaz da građane ne treba uzimati mn...
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...