Uskoro izrada idejnog projekta za auto-put Ruma-Novi Sad

10.12.2015. | Tanjug

Potpredsednica vlade i ministarka građevine Zorana Mihajlović i direktor „Instituta za puteve“ Bratislav Milić potpisali su danas ugovor vredan 93 miliona dinara za izradu idejnog projekta za gradnju tzv. Fruškogorskog koridora odnosno auto-puta od Rume do Novog  Sada.

Rok za izradu idejnog projekta za tri deonice je šest meseci. Projektna dokumentacija za četvrtu deonicu, od početka obilaznice oko Rume do petlje sa autoputem E-70, radiće se tek nakon završetka studije izvodljivosti.

- Cena projektne dokumentacije za Fruškogorski koridor na osnovu sprovodene javne nabavke niža je skoro 30 odsto od planirane, čime je napravljena ušteda od 35 miliona dinara – rekla je Mihajlović.

Ona je kazala nakon potpisivanja ugovora o izradi projektne dokumentacije za tri deonice brze saobraćajnice od Novog Sada do Rume, da je bilo planirano da cena izrade projektne dokumentacije iznosi 128,4 miliona dinara, dok je sada dogovorena cena 93,2 miliona.

„Institut za puteve“ je nosilac posla u konzorcijumu koji je dostavio najpovoljniju ponudu na tenderu.

- Fruškogorski koridor je još jedan dokaz da ova vlada i ja kao ministar nećemo dozvoliti da i jedan projekat stoji. Insistirala sam da se ovaj projekat najpre vrati među prioritete, a onda i da na njemu radimo mnogo brže nego do sada. To se danas i ostvaruje – kazala je Mihajlović u Vladi Srbije.

Ona je naglasila da je u budžetu za 2016. godinu obezbeđeno 77,2 miliona dinara za taj projekat.

Prema rečima ministarke, Fruškogorski koridor će povezati Koridor 10 i Koridor 4 i stvoriti najkraću vezu između Bosne i Rumunije, čime će Srbija potvrditi svoju poziciju ključne tranzitne zemlje u regionu, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

- Ta saobraćajnica je od velikog značaja za građane Vojvodine, jer će se povećati tranzit, a rasteretiti gradsko jezgro Novog Sada, Rume, kao i Fruška Gora – dodala je Mihajlović.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Denis 14.02.2020.
Molim vas za informaciju koja je cena izola...
Dejan 11.02.2020.
De se moze kupiti alat i materijali za ovaj...
Molan 08.02.2020.
cena vakum lifta ,izvodjac u Srbiji. Sprat...
Bojan Djordjevic 08.02.2020.
Interesuje me cena kljuc u ruke "kuca od st...
Lena 07.02.2020.
... neka dodju da svicarcima izgrade drugu ...